Social

Info medical:Spitalele au primit o suplimentare de 3 milioane lei

Raluca Manolache
9 iun 2013 737 vizualizări
Au mai venit bani pentru spitale. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a primit de la Bucureşti o suplimentare de 3 milioane lei pentru cele cinci spitale din judeţ

Instituţia urmează să facă propunerea pentru trimestrializarea sumei, banii urmand să fie împărţiţi pentru trimestrul II şi III. Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea, spune că pentru luna iunie necesarul pentru spitale este de 6,2 milioane lei. Autorităţile de sănătate speră să se aloce şi alte fonduri suplimentare pentru spitale pentru că bugetul actual este insuficient pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime. Majoritatea spitalelor au purtat lungi tratative pană cand au decis să semneze contractul pe acest an. (R.M.)

Spitalul trebuie să facă necesarul de medicamente oncologice

Spitalul din Focşani are medicamente pentru bolnavii de cancer. Oficialii Ministerului Sănătăţii au fost informaţi ieri de şefii instituţiilor din sănătatea vranceană că în judeţ nu sunt probleme cu medicamentele destinate bolnavilor de cancer. Aceasta în cadrul unei videoconferinţe ce a avut ca temă problema medicaţiei pentru oncologie. La această întalnire au fost prezenţi dr. Lidia Groza, coordonatoarea programului de oncologie pe judeţ, dar şi Mihai Copaci, preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. Mihai Copaci spune că Spitalul din Focşani are stocurile necesare de medicamente pentru tratarea pacienţilor pentru următoarele două luni şi Ministerul le-a transmit coordonatorilor de program să facă un necesar şi să îl transmită singurului distribuitor de medicamente pentru oncologie, Unifarm, pentru a se evita sincopele în aprovizionare. (R.M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.