Social

Vacanţe în tabără şi străinătate pentru copiii instituţionalizaţi

Raluca Manolache
5 iun 2013 1037 vizualizări
Copiii vor vizita Anglia şi Belgia

Tabere gratuite pentru copiii instituţionalizaţi. Şi în această vară, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea îşi trimite copiii în tabere şi excursii în străinătate. 100 de copii aflaţi în sistemul de protecţie a copilului se pregătesc pentru vacanţa de vară pe care o vor petrece fie la mare, fie în Anglia sau Belgia. 20 de copii vor merge în perioada 15 – 22 august în tabără la mare, iar alţii 80 vor avea oportunitatea de a cunoaşte culturile altor ţări, Anglia sau Belgia, pe care le vor vizita în iulie sau august. Aceste excursii sunt realizate în cadrul unor protocoale de colaborare încheiate între DGASPC şi Fundaţia „Moreton Romanian Orphans” şi Asociaţia Belgiană ASBL „Casa de copii”. De o excursie au beneficiat ieri 40 de copii din centrele DGASPC de la Odobeşti, Dumbrăveni şi Panciu. Excursia s-a realizat prin intermediul Consiliului Judeţean care organizează în perioada 5-7 iunie 2013 evenimentul “Mesaje către Planeta Pământ”, eveniment satelit în cadrul „Green Week 2013”. „În cadrul acestuia, în data de 5 iunie, un număr de 40 de copii din cadrul DGASPC Vrancea vor efectua o excursie tematică în Rezervaţia Naturală «Cheile Tişiţei», unde un reprezentant al Parcului Natural Putna le va vorbi despre aer şi importanţa sa pentru viaţă. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.