Social

Tratament anti-atenţii la medici pentru pacienţii din Spitalul Mare

Raluca Manolache
3 iun 2013 1092 vizualizări
Oficialii unităţii speră să îi educe pe bolnavi, dar şi pe aparţinători prin intermediul unor panouri informative.Printre altele, bolnavilor li se cere să nu mai practice jocuri de noroc în spital

Să nu ofere cadouri, onorarii, personalului medico-sanitar”. Aceasta este una dintre regulile ce ar trebui respectate de bolnavii care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani. Cel puţin acest lucru este transmis pacienţilor prin intermediul panourilor informative din cadrul secţiilor unităţii spitaliceşti. Astfel de panouri, ce conţin regulamentul de comportament, sunt afişate şi în secţia de pediatrie, una dintre cele mai aglomerate din spital. “Panourile informative a fost reînnoite anul acesta. Ele conţin, printre altele, programul secţiei, orarul de masă, reguli pentru însoţitori, drepturile şi obligaţiile pacieţilor. Acestea au rolul de a înştiinţa asupra conduitei care trebuie respectată în unitatea sanitară, atat ca pacient, cat şi ca însoţitor sau aparţinător”, a precizat Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului din Focşani. Astfel, încă de la intrarea în secţia de pediatrie, mămicile află ce trebuie să facă pe timpul internării. Mamele internate au următoarele obligaţii “să predea la magazia spitalului obiectele personale pe bază de bon de inventar din care îşi reţine o copie”, “să intre în saloanele de copii numai la orele de alimentaţie şi tratament”, “să nu se aşeze pe paturile de copii”, “să întreţină ordinea şi curăţenia în saloane”, “să nu deterioreze sau să înstrăineze obiecte de inventar”, “să participe la formele de educaţie sanitară organizată în secţie”, “să nu utilizeze telefonul secţiei pentru convorbiri particulare”. Mai există însă şi un panou cu îndatoririle bolnavilor. Unul dintre sfaturi este “să nu ofere cadouri, onorarii, personalului medico-sanitar”. De asemenea, bolnavii sunt rugaţi “să nu se amestece în administrarea propriei medicaţii şi a altor bolnavi”, “să-şi aranjeze patul, să facă ordine în noptiere dacă starea sănătăţii o permite”, “să nu practice jocuri de noroc sau comerţ în spital”, etc. Aceste reguli au apărut în secţia de pediatrie şi după ce cadrele au reuşit, în urma acţiunilor de dezinsecţie, să scape secţia de gandaci. Aceasta pentru că apariţia gandacilor era cauzată şi de unii dintre părinţi, care veneau la spital cu mancare şi o depozitau în noptiere. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.