Social

Spitalele au încheiat contractul cu CAS Vrancea

Raluca Manolache
24 mai 2013 1445 vizualizări
Spitalele au semnat contractul pentru furnizarea de servicii medicale şi decontarea acestora de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea.

După lungi negocieri, managerii spitalelor din Vidra, Panciu, Adjud şi Dumbrăveni au semnat contractele pe acest an. Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani a fost prima unitate ce s-a conformat normelor din acest an. “S-au semnat contractele cu anumite obiecţiuni privind concluziile medierii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care prevăd solicitarea de CAS a unei suplimentări şi modificarea trimestrializării”, a spus Mihai Copaci, şeful CAS. Probleme însă răman în condiţiile în care bugetul alocat spitalelor este insuficient. Oficialii “băncii sanitare” spun că bugetul alocat spitalelor este de 58 milioane lei, iar necesarul este de 82 milioane lei. De asemenea, CAS a deblocat un avans pentru plata serviciilor din luna mai, astfel încat salariaţii de la Vidra şi Adjud să îşi poată primi salariile. Aceasta în condiţiile în care banii alocaţi pentru luna aprilie au fost insuficienţi şi pentru achitarea lefurilor pe 15 mai. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.