Social

O tanără acuză că a fost violată şi abuzată de tată de la 11 ani

Ziarul de Vrancea
22 mai 2013 2624 vizualizări
Fata a depus plangere împotriva tatălui care a batjocorit-o timp de cinci ani, după ce a divorţat de soţie.Cercetat în libertate, parintele nu a recunoscut nimic, dar ieri a fost reţinut

Timp de 5 ani, copilăria unei tinere din Milcovul a fost pătată chiar de propriul tată, aşa cum a indicat fata care acum are 16 ani. Plangerea împotriva părintelui său a ajuns pe masa procurorilor anul trecut în septembrie, iar de atunci anchetatorii au reuşit să adune probe în aşa fel încat ieri învinuitul a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de viol şi de incest. Pentru că fata a suferit o traumă puternică, Ziarul de Vrancea a decis să nu publice detalii care ar putea duce la identificarea adolescentei, mai ales că acesta încearcă acum să ducă o viaţă normală. Conform referatului cu propunerea de arestare preventivă, M.B., de 43 de ani din aceeaşi localitate, a violat-o, în cursul anului 2007, pe propria sa fiică, care la momentul respectiv avea 11 ani. Din declaraţia fetei rezultă că tatăl a continuat să abuzeze de copilă, aceasta devenind un obicei. Barbaria a continuat circa 5 ani, pană în septembrie 2012, cand fata şi-a reclamat tatăl la poliţie.

Consiliată de psihologi

Fata a fost scoasă imediat din mediul familial nociv şi, preventiv, a fost internată într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea. În tot acest timp psihologii au avut sarcina dificilă de a o învăţa pe fata abuzată să aibă din nou încredere în oameni. Aceasta pană pe 5 februarie anul acesta, cand la solicitarea acesteia, dar şi a mamei, instanţa a decis că se poate întoarce acasă. Deşi nu mai este internată în centrul de la Protecţia Copilului, fata se află în continuare sub protecţia autorităţilor. “Monitorizăm în continuare situaţia tinerei şi a familiei sale împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale de la domiciliu şi a organelor de anchetă penală”, a menţionat Anca Candrea, şefa Serviciului de Intervenţie în Regim de Urgenţă. Tanăra le-a declarat anchetatorilor că, după ce s-a întors acasă, în februarie, tatăl a încetat să o mai abuzeze.

Tatăl a primit doar interdicţia de a nu părăsi ţara

Probele adunate de anchetatori au dus, în cursul zilei de ieri, la reţinerea lui M.B. pentru o perioadă de 24 de ore. Procurorii spun că au administrat mai multe probatorii, printre care şi o probă ADN care a confirmat coşmarul tinerei. Cu toate acestea, tatăl incestuos nu a recunoscut nimic, nici în faţa anchetatorilor şi nici a instanţei, unde a declarat că îşi menţine cele spuse la Parchet. Nici mama fetei şi nici fratele mai mic nu au ştiut nimic de drama tinerei, care, de ruşine, dar şi pentru că s-a gandit că nu va fi crezută, a ascuns grozăvia atat de multă vreme. De altfel, părinţii fetei au divorţat cu un an înainte de debutul dramei, însă au continuat să locuiască sub acelaşi acoperiş. Propunerea de arestare preventivă a tatălui a fost respinsă, instanţa luand însă măsura obligării bărbatului la a nu părăsi ţara timp de 30 de zile. Procurorii sunt decişi însă să declare recurs, care se va judeca la Curtea de Apel de la Galaţi. (R. MANOLACHE, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ducu, acum 3982 zile, 18 ore, 22 minute, 15 secunde
pedeapsa: taiata socoteala si la munca silnica pana la sfarsitul vietii. umblat putin la lege si nu o sa mai avem multi nenorociti printre noi ,nici animalele nu fac rau propriilor copii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.