Social

Satele din Vrancea văzute prin Street View

Sorin Tudose
17 mai 2013 431 vizualizări
De ceva vreme satele judeţului nostru pot fi văzute pe internet la nivel de stradă prin Street View, serviciu oferit gratuit de compania Google

19 mai 2013

Foto1: Slobozia Bradului şi o casă cu turnuleţe specifică localităţii

Foto2: La Gura Caliţei deşi există un bloc (semn de urbanizare) oamenii încă mai strang paie în căruţă

Foto3: Lungul gard al unei baronese pensionare de la kilometrul 25

Dacă în ceea ce priveşte oraşele era o chestiune de timp pană să poată fi văzute îndeaproape iată că şi localităţile din mediul rural au fost “atinse” de tehnologie, oamenii putand vedea satele şi comunele ca şi cum ar fi în locul respectiv. Drept este că cei de la Google nu au intrat pe toate coclaurile, dar străzile principale sunt toate accesibile. Iar la noi străzi principale sunt inclusiv cele neasfaltate! Serviciul se va dovedi util mai ales pentru vrancenii plecaţi din judeţ sau chiar peste hotare şi care nu îşi pot vedea casa părintească decat la intervale mari de timp. De asemenea, în lipsa banilor şi a timpului liber putem cunoaşte toate satele Vrancei din sudul judeţului şi pană în Homocea în Nord, respectiv Greşu în vest. Pe de altă parte, străinii îşi pot face o idee despre satul vrancean, romanesc fără să vină neapărat în el. Vor vedea cat de haotic s-a construit implicit în mediul rural, cate străzi (n-)au asfalt de calitate sau chiar deloc…Pozele au fost făcute în cursul verii trecute. Cei interesati pot vizualiza pe motorul de căutare Google la secţiune “Hărţi”- Focşani.  (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.