Social

Incidentul de la Tulnici din noaptea de Înviere, în anchetă la Parchet

Ziarul de Vrancea
12 mai 2013 4332 vizualizări
Bărbatul agresat de poliţişti la Tulnici în noaptea de Înviere a depus plangere care a ajuns la Parchetul Curţii de Apel Galaţi.Costică Boţu susţine că are probleme de sănătate după incidentul din noaptea de Paşte

Familia Costică şi Aurica Boţu din Tulnici a depus recent o plangere penală împotriva subinspectorului Adrian Cherciu şi a agentului de poliţie Daniel Lepădatu, pe care îi acuză de violenţe şi de abuz în serviciu ca urmare a incidentului din noaptea de Înviere. Aceasta urmează să fie soluţionată de Parchetul de pe langă Curtea de Apel Galaţi, avand în vedere calitatea de ofiţer de poliţie a subinspectorului. Incidentul care a condus la această plangere s-a derulat în noaptea de Înviere, în faţa uneia dintre bisericile din Tulnici, unde Costică Boţu a fost imobilizat de cei doi lucrători de poliţie şi, conform propriilor declaraţii, “lovit în stomac şi aruncat pe capota unei maşini ca pe un mare infractor”, după cum au indicat cei doi soţi în plangere. Costică Boţu a ajuns în noaptea respectivă la Spitalul Vidra, apoi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, unde a primit îngrijiri. La finalul săptămanii trecute a mers la Serviciul de Medicină Legală pentru eliberarea certificatului medico-legal.

Cum s-au derulat faptele, varianta Boţu

“Mergand spre biserică, dl Cherchiu Adrian a venit la soţul meu şi l-a împins, spunandu-i acestuia să se dea la o parte pentru că dumnealui trebuie să fluidizeze traficul”, precizează soţii Boţu în plangere. Aceştia au mai spus că, după primul incident, Costică Boţu i-a cerut subinspectorului să se ocupe de fluidizarea traficului în sensul de a elibera măcar una dintre lateralele drumului de acces. În acel moment, conform aceleeaşi declaraţii, poliţiştul i-ar fi cerut lui Boţu să îi identifice pe proprietarii maşinilor. “Soţul i-a spus că nu este în măsură să caute cetăţenii respectivi. Văzand că dl Cherchiu insistă şi vrea să provoace scandal, am plecat înspre casă, nu am apucat însă să facem caţiva metri că ne-am trezit că vin doi domni poliţişti, respectiv şi colegul Lepădatu şi îl ia mai mult pe sus pe soţul meu pentru a-l duce la poliţie. Am întrebat pentru ce, ce am făcut, l-au luat pe sus, l-au lovit în stomac şi apoi l-au aruncat pe capota unei maşini care se afla în faţa bisericii ca pe un mare infractor, lovindu-l de mai multe ori de capota maşinii. În momentul acela au strigat oamenii la dumnealor. Văzand această scenă, au strigat copiii toţi din faţa bisericii, să-l lase în pace pentru că acest om nu a făcut nimic”, au mai indicat cei doi soţi în plangere. Costică şi Aurica Boţu au mai indicat în plangere că incidentul din noaptea de Înviere cu subinspectorul Adrian Cherchiu nu este singular, în trecut “fiind ameninţaţi” de acelaşi poliţist, respectiv în noiembrie 2012.

Ancheta administrativă aşteaptă soluţia procurorilor

Conducerea IPJ Vrancea a dispus efectuarea unei cercetări prealabile după incidentul consumat în noaptea de 4 spre 5 mai, cei doi oameni ai legii beneficiind de prezumţia de nevinovăţie. “A fost depusă o plangere, care a fost trimisă la Parchet. Am dispus începerea cercetării prealabile însă aceasta a fost suspendată pană la un rezultat al anchetei penale aflate în soluţionarea procurorilor”, ne-a declarat ieri comisarul şef Ionel Popescu, şeful IPJ Vrancea. Incidentul ne-a fost relatat după Paşte, de către Victor Norocea, unul dintre cei doi adjuncţi ai şefului IPJ Vrancea. “În noaptea de Înviere, la biserica din Tulnici era foarte multă lume. Poliţiştii au încercat să fluidizeze traficul, iar în acest sens au decis ca toate maşinile să fie parcate pe o parte a drumului. Un cetăţean a parcat pe partea opusă, îngreunand astfel traficul în zonă. Poliţiştii au încercat să-l identifice pe proprietarul maşinii, dar nu au reuşit în mulţimea de oameni. Cetăţeanul le-a reproşat poliţiştilor acest lucru după care i-a jignit. Aceştia l-au imobilizat, dar mai mulţi oameni le-au spus acestora că bărbatul este suferind, astfel încat poliţiştii l-au lăsat să plece. Respectivul a stat pană la orele 3.00, după care a solicitat intervenţia ambulanţei, acuzand dureri toracice”, a declarat pentru Ziarul de Vrancea comisarul şef Victor Norocea, prim-adjunctul şefului IPJ Vrancea, la două zile după incident.

Poliţiştii susţin că şi ei au fost victime

Conform unor surse, şi cei doi lucrători de poliţie au depus plangere împotriva lui Costică Boţu care ar putea fi cercetat pentru ultraj, acesta fiind destul de “guraliv” în noaptea incidentului. De altfel, articolul în care ziarul nostru a tratat acest subiect a starnit destule comentarii virulente. Pe de o parte sunt cei care susţin că Boţu ar fi avut un comportament inadecvat, fiind bănuit că se afla şi sub infleunţa băuturilor lui Bachus, pe de altă parte sunt cititori care susţin că poliţiştii si-au cam depăşit atribuţiile. Rămane de văzut care va fi concluzia anchetei penale. (Gabriel SAVA, Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.