Social

Spitalul Focşani caută 400.000 de lei pentru plata taxei de acreditare

Raluca Manolache
10 mai 2013 1006 vizualizări
Termenul de acreditare expiră în anul 2014

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani nu dispune de banii necesari în vederea declanşării procedurii pentru obţinerea acreditării. Aceasta pentru că Spitalul din Focşani trebuie să plătească o taxă de 400.000 de lei pentru această acreditare, document în baza căruia spitalul va putea primi în continuare finanţare de la stat. Nivelul taxei de acreditare este de patru lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adică 240 lei/pat pentru întreaga perioadă. Oficialii unităţii spun că în acest moment se caută surse de finanţare pentru că termenul de acreditare expiră în anul 2014. Pană în acest moment doar Spitalul din Panciu a fost acreditat de  evaluatorii de la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, care urmăresc dacă sunt indepliniţi indicatorii ce atestă calitatea serviciilor medicale oferite bolnavilor. Procesul de acreditare al unui spital cuprinde mai multe etape precum: cererea spitalului de a fi acreditat, acceptarea şi planificarea perioadei de vizită, auto-evaluarea spitalului pe baza unei fişe-tip, vizita evaluatorilor acreditaţi, întocmirea unui raport de evaluare şi recomandări şi mai apoi emiterea hotărarii privind acreditarea. Spitalul din Focşani aşteaptă în această lună vizita unui expert ce va evalua unitatea în vederea emiterii certificatului de calitate ISO9001. Documentul care atestă calitatea serviciilor medicale spitaliceşti, investigaţiilor paraclinice şi serviciilor de medicină legală expiră în această lună. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.