Social

Militarul Florinel Enache ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al comunei Gura Caliţei

Raluca Manolache
7 mai 2013 1883 vizualizări
Militarul se pregăteşte să revină în ţară după ce a petrecut Paştele împreună cu soţia şi băiatul în America

Militarul vrancean Florinel Enache, rănit în urmă cu un an în Afganistan, ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al comunei Gura Caliţei. Edilul localităţii, Nicolae Ţandără, spune că în luna august cand se vor marca zilele comunei, se va realiza şi un proiect de hotărare prin care plutonierul adjutant principal Florinel Enache să fie declarat cetăţean de onoare al localităţii.  Soldatul este în prezent sub tratament la "Walter Reed" Spitalul Militar din Bethesda, Maryland, Statele Unite, unde beneficiază de serviciile medicale furnizate de medicii din SUA şi se pregăteşte să revină în ţară. Are alături familia, soţia şi băiatul acestuia fiind în acest moment în America. De altfel, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a aprobat vineri, 3 mai, alocarea sumei de 31.000 de dolari pentru achiziţionarea unui fotoliu rulant pentru Florinel Enache. Suma a fost alocată din bugetul Ministerului şi va fi folosită pentru cumpărarea unui fotoliu rulant special. Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat în 4 mai 2012, în Zabul, Afganistan. Acesta executa o misiune de securizare a unui obiectiv pe autostrada A1 împreună cu colegii de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” Focşani, cand a fost rănit de un dispozitiv exploziv îngropat acolo de insurgenţi. În urma atacului, soldatului i-au fost amputate ambele picioare şi o mană, supravieţuirea sa fiind o adevărată minune. Romanii din America s-au solidarizat şi încearcă să-l ajute pe militarul vrancean, mai ales că Florinel va avea nevoie de îngrijire continuă de la familia sa, precum şi de tratament medical pe termen lung. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.