Social

Turul Vrancei: Slobozia Bradului a rămas fără apă

Ziarul de Vrancea
2 mai 2013 1816 vizualizări
Locuitorii comunei au rămas fără apă după ce puţurile care asigură alimentarea cu apă s-au înfundat cu nisip. Din cele şase foraje, patru nu mai funcţionează.

“Problemele au început de acum o săptămană, atunci cand am introdus raţionalizarea consumului de apă. Pentru că în această perioadă este apă, am verificat şi am constatat că puţurile sunt înfundate cu nisip. Astăzi (ieri – n.r.) am încercat să forăm cu o freză, dar pană pană la pranz nu am reuşit să desfundăm nici primul foraj”, a declarat primarul Valerică Zamfirescu. Cele şase puţuri au fost forate în urmă cu trei ani, potrivit edilului, iar investiţiile au fost finanţate prin OG 7/2007 şi HG 577/1997, prin care s-au alocat cateva milioane de lei. Din cate se pare, este vorba de un nisip foarte fin care a pătruns în foraje la o adancime de peste 60 de metri. În cazul în care nu se va reuşi desfundarea acestora, primarul Zamfirescu ia în considerare posibilitatea realizării altor foraje. (M. B.)

Executaţi de Paşte de Primărie

153 de familii din Focşani sunt în atenţia recuperatorilor de la Primăria Focşani, din cauza datoriilor înregistrate în contul bugetului local. După cum se arată într-o informare a Serviciului de Taxe şi Impozite din subordinea Primăriei Focşani, „în conformitate cu art. 44, alin. 2, lit. d din O.G. nr. 92/2003 republicată, privind Codul de procedură fiscală în cazul creanţelor bugetare, Primăria Focşani anunţă că, pentru următorii debitori, s-a început procedura de executare silită prin emiterea somaţiilor şi titlurilor executorii. Actul administrativ fiscal poate fi consultat de titularul acestuia la sediul Primăriei Focşani. Prezentul act administrativ fiscal se consideră comunicat în a 15 (cinsprezecea) zi de la data publicării anunţului”, după cum se arată pe site-ul municipalităţii. (I. C.)

Mese festive pentru beneficiarii centrelor DGASPC Vrancea

Sărbători Pascale şi pentru beneficiarii centrelor aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea. Persoanele adulte şi copiii care se vor afla, de Paşte, în centrele subordonate DGASPC vor avea parte de preparate tradiţionale, specifice acestei sărbători. Meniul va fi realizat în funcţie de dorinţele culinare ale beneficiarilor. Daniela Nicolaş, directorul DGASPC, spune că în toate centrele beneficiarii vor avea o masă specifică sărbătorilor, fie cu carne de miel, în funcţie de preferinţele beneficiarilor, fie cu ouă roşii încondeiate de copii, cozonaci. Copiii vor putea participa şi la slujba de Înviere, aceştia urmand să fie însoţiţi de către personalul de serviciu. Şi de aceste sărbători, unii dintre copiii aflaţi în grija DGASPC au avut norocul să fie preluaţi în  familie, de părinţi „împrumutaţi”. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dre, acum 4006 zile, 12 ore, 25 minute, 36 secunde
cine a facut lucrarea oare? crislory?
nelutu, acum 4010 zile, 23 ore, 57 minute, 55 secunde
Nici la Timboesti nu mai curge apa.Asta e politica primarilor USLde a mai scoate si ei bani din investitii.S-AUnisipat puturile,facem altele ,cheltuim alti bani din care bineinteles ne tragem si noi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.