Social

Prichindeii de la Grădiniţa nr. 1 au mers la Mănăstirea Vărzăreşti

Raluca Manolache
28 apr 2013 1523 vizualizări
Copilaşii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 din Focşani au profitat de vremea frumoasă şi au mers în vizită la Mănăstirea Vărzăreşti din comuna Urecheşti.

Cadrele didactice au vrut să le arate prichindeilor frumuseţea locurilor. S-a făcut şi o oprire la Primărie, micii excursionişti fiind întampinaţi de edilul Nistor Bratosin, care a sprijinit organizarea activităţii în temeiul unui parteneriat. “În vremea comunistă orice copil din Urecheşti a fost măcar o dată în drumeţie organizată de şcoală la schit, un loc părăsit dar care capta atenţia prin bisericile, arhitectura şi împrejurimile feerice. După 1990 mănăstirea a fost reînfiinţată dar nu au fost renovate bisericile. În 2007 a fost iniţiat un proiect de reabilitare dar fondurile s-au dovedit insuficiente. Drumul din piatră asigura însă o cale bună de a ajunge în acest lăcaş cu bisericile “Adormirea Maicii Domnului" (1644) şi “Sf. Mc. Gheorghe" (sfarşitul sec XIX). Se spune că aici şi-a început sihastria Sfanta Teodora de la Sihlla. O bisericuţă săpată în malul dealului atrage curioşii şi credincioşii. Liniştea şi frumuseţile locului îndeamnă temerarii să o viziteze, mai ales că ospitalitatea măicuţelor întregeşte imaginea unui loc atat de pitoresc iar sărbătorile pascale oferă timpul necesar al unei ieşiri în natură. Pentru cateva ore liniştea locului a fost clătinată de glasurile zglobii ale copiilor care zburdau ca şi mieii iar măicuţele au zambit înţelegătoare, bucurandu-se de aşa oaspeţi năzdrăvani”, ne-a transmis educatoarea Nicoleta Avram. Initiatoarele proiectului sunt Nicoleta Avram, Violeta Gîsculescu şi Mariana Călin, directorul unitatii, împreună cu Rodica Trifan, Mirela Enache, Denisa Hozoc, Elena Milea şi Claudia Bleanda, care i-au însoţit pe cei mici în excursie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.