Social

Mini-Ştiri: Doi tineri prinşi la braconaj

Ziarul de Vrancea
26 apr 2013 1281 vizualizări
Doi tineri din comuna Homocea au fost prinşi la braconaj vineri dimineaţă. Poliţiştii şi reprezentanţii AJVPS Vrancea au organizat o acţiune în urma căreia i-au depistat pe Marian Antohi, 22 ani, şi Ionuţ Dobrin, 15 ani.

Cei doi se aflau pe o baltă de la marginea comunei Homocea şi pescuiau cu ajutorul a două plase monofilament. Acestea au fost confiscate de poliţişti, în timp ce tinerii s-au ales cu dosar penal pentru braconaj. Pană pe 6 iunie, pescuitul este interzis. (D.C.)

Un minor i-a “lucrat” cardurile gazdei

Un minor de 16 ani a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de furt, iar alte două persoane pentru complicitate la furt, respectiv instigare la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Pe 29 septembrie 2012, minorul Ion D. a intrat la Jariştea, la o femeie în casă unde a fost chemat la treabă, însă nu a plecat cu mana goală, ci i-a sustras un card bancar. Împreună cu un alt bărbat, Costel Hasan şi cu prietena acestuia, Laura Manzat, minorul a mers la Odobeşti pentru a scoate bani. Şi-au dat seama că nu au codul PIN şi s-au întors la locuinţa femeii, unde au scotocit şi, într-un frigider au găsit un alt card şi codurile PIN aferente. Cei trei au mers apoi la un bancomat de unde au scos suma de 770 lei. (G. S.)

Comerciant de fier vechi din Vrancea, prins la Măcin

Renumele comercianţilor de fier vechi de la Slobozia Bradului a depăşit limitele Vrancei şi a judeţelor învecinate. Un astfel de exemplu este cel al lui Gheorghi T., 36 ani, prins pe la Măcin. „La 25.04.2013, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Măcin, in cadrul unei acţiuni privind prevenirea şi combaterea actelor ilegale de comerţ, l-au identificat pe raza oraşului, pe T. Gheorghi de 37 ani din sat Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, care transporta cu o autospecială marca Iveco, cantitatea de 370 kg fier vechi, pentru care nu poseda acte de provenienţă. Cantitatea de fier vechi a fost ridicată în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancţionat conform Legii nr. 123/1990 republicată cu amendă în valoare de 1000 lei”, se indică într-o informare de presă a poliţiştilor tulceni. (A. I.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.