Social

Medicii de familie şi-au negociat contractele cu CAS Vrancea

Raluca Manolache
25 apr 2013 1159 vizualizări
Pentru a nu li se mai cere bani înapoi, medicii vor să primească lista cu pacienţii care nu mai figurează pe lista proprie şi motivul pentru care a apărut această situaţie

Medicii de familie din judeţ şi-au negociat clauzele suplimentare la contractul-cadrul, document în baza căruia vor fi plătiţi pentru serviciile medicale acordate asiguraţilor. Conform unei informaţii transmise de dr. Grigore Hanţă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea, cele mai multe probleme ce au trebuit analizate s-au referit la modul de funcţionare a sistemului informatic unic integrat (SIUI) introdus de banca sanitară. În urma discuţiilor, oficialii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) au acceptat 20 de clauze suplimentare. Astfel, odată cu intrarea în vigoare a noului contract, 1 mai 2013, “banca sanitară” va trebui să pună la dispoziţia medicilor pentru sesizare şi remediere deficienţe SIUI un număr de telefon, adresă de e-mail şi o persoană responsabilă pentru corectarea în timp real a erorilor sesizate din SIUI. “Fiecare medic va primi lunar, la solicitare lista cu semnătură autorizată, cuprinzand persoanele neasigurate. (La neasiguraţi să facă dovadă că persoanele respective au pierdut domicilu din Romania). Pentru asiguraţii beneficiari de pachet minimal CAS va elibera lunar, sub semnătură, lista acestor asiguraţi. Nu va fi sancţionat şi nu se vor imputa medicului de familie serviciile medicale acordate unui pacient, dacă la interogarea online a SIUI pe bază de semnătură electronică este confirmat ca şi asigurat, precum şi dacă medicul nu a fost înştiinţat în scris şi sub semnătură CAS că pacientul respectiv e neasigurat şi prin urmare nu avea dreptul la eliberarea de formulare tipizate. În cazul în care varianta online a SIUI diferă de situaţia reală a pacientului, situaţie certificată prin acte scrise, organul de control va lua în considerare actele justificative. Fiecare medic să primească la solicitare, la raportare situaţia pacienţilor care nu mai figurează pe lista proprie şi motivul pentru care a apărut această situaţie ( data şi numele medicului la care s-a transferat, deces etc.). În cazul în care un medic nu poate prezenta cererea semnată de pacient prin care acesta să solicite schimbarea medicului de familie, CJAS nu va accepta transferul”, acestea sunt doar cateva dintre clauzele acceptate de CAS. În cadrul întalnirii, medicii de familie au mai abordat şi problema cardurilor de asigurat. Medicii au transmis că sunt dispuşi să utilizeze aceste carduri, dar nu sunt de acord cu distribuirea şi inscripţionarea lor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.