Social

Expoziţie despre tradiţii pascale în Crangul Petreşti

Ziarul de Vrancea
24 apr 2013 894 vizualizări
Crangul Petreşti va găzdui joi, 25 aprilie, de la ora 10,00, jurizarea expoziţiei concurs «Tradiţii pascale la romani» organizată în cadrul Secţiei de Etnografie a Muzeului Vrancea din Crangul Petreşti. Ajunsă la a V-a ediţie, expoziţia-concurs se bucură de participarea elevilor claselor externe ale Şcolii Populare de Artă din Focşani, pe mai multe secţiuni: ţesături populare-scoarţe şi ştergare, instrumente populare, crestături populare şi arta metalului.

Cele mai bune creaţii vor fi premiate de juriul format din directorul Muzeului Vrancea, Horia Dumitrescu, directorul Centrului Cultural Liviu Nedelcu şi Alina Ulmeanu – şef de secţie la Muzeul Vrancei. Grupul «Cetina» al Şcolii Populare de Artă, condus de Maria Murgoci, va susţine un recital de muzică sacră. Expoziţia-concurs este organizată de Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea, Consiliul Judeţean şi Ansamblul «Ţara Vrancei», şi va fi deschisă publicului pană pe 15 mai 2013. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.