Social

Colectare de fonduri pentru militarul vrancean Florinel Enache

Raluca Manolache
24 apr 2013 285 vizualizări
Romanii din America vor să îl ajute pe militarul vrancean Florinel Enache, rănit anul trecut în Afganistan

omanii din America sunt aproape de militarul vrancean Florinel Enache, rănit în Afganistan anul trecut. Astfel, Asociaţia Studenţilor şi Tinerilor profesionişti romani (ASTROM) din SUA organizează pe 1 mai un eveniment cu colectare de fonduri sub titulatura ”Romanian Happy Hour”. Romanii din America şi nu numai sunt invitaţi să participe la acest eveniment. De la fiecare invitat se vor strange minimum 10 dolari, suma colectată urmand să ajungă la plutonierul adjutant Florinel Enache. “Sergentul-major Florinel Enache a fost evacuat din Afganistan, în procedură de urgenţă şi, ca urmare a intervenţiilor chirurgicale şi eforturile susţinute de medici din SUA, viaţa lui a fost salvată cu preţul de amputarea ambelor picioare şi braţul stâng, deasupra cotului. El a suferit, de asemenea, numeroase contuzii şi leziuni pe spate. Soldatul român este în prezent sub tratament la "Walter Reed" Spitalul Militar din Bethesda, Maryland, Statele Unite, unde beneficiază de serviciile medicale furnizate de medicii din SUA. El va fi repatriat în România, după stabilizarea stării lui de sănătate. Sergentul-major Florinel Enache s-a născut în Gura Caliţei, Vrancea, este căsătorit şi are un fiu în varstă de 20 de ani. Viaţa eroului român şi familiei lui se va schimba total. Starea lui de sănătate critică va necesita de îngrijire continuă de la familia sa, precum şi tratamentul medical pe termen lung şi complex. În acest moment dificil, Florinel Enache şi familia sa au nevoie de sprijin emoţional, spiritual, și financiar”, este mesajul campaniei iniţiate de romanii de peste Ocean. Reamintim că plutonierul adjutant Florinel Enache a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat în 4 mai 2012, în Zabul, Afganistan. Soldatul executa o misiune de securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, cand a fost rănit de un dispozitiv exploziv îngropat acolo de insurgenţi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.