Social

Vaccinurile pneumococic şi HPV, în programul naţional de imunizare

Raluca Manolache
23 apr 2013 1242 vizualizări
Vaccinul HPV se va face doar la cererea părinţilor

Vaccinuri noi introduse în programul naţional de imunizare. Din această vară, medicii de familie vor putea face în mod gratuit bebeluşilor şi vaccinul pneumococic. Specialiştii Ministerului Sănătăţii au decis să introducă acest vaccin în calendarul de imunizări gratuite pentru că bolile pneumococice,  pneumonie, otită medie- acută, meningită pneumococică, sunt un real pericol pentru sănătatea celor mici. Vaccinul ar urma să fie administrat la 2 luni, 4 luni şi 14 luni. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a solicitat Ministerului Sănătăţii aproape 4.000 doze din acest ser. Tot în programul naţional de imunizare a fost introdus şi vaccinul HPV. Acesta nu va fi însă obligatoriu. Acest vaccin va putea fi făcut fetiţelor de 11 ani doar la cererea părinţilor. Acest ser a fost introdus în calendarul de imunizări după ce în ultimii ani mai marii de la Bucureşti au decis să dureze o campanie gratuită de imunizare a elevelor împotriva HPV, dar şi a tinerelor care au varsta peste 25 ani. DSP Vrancea a mai fost înştiinţată că trebuie să primească aproape 4.000 doze din vaccinul hexavalent, care se face împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi antipoliomielitei. Acesta se administrează la două, patru, şase luni şi la un an. În Vrancea nu au fost probleme cu privire la această vaccinare, şi chiar au fost împrumutate doze de vaccin medicilor din Vaslui, Buzău sau Tulcea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.