Social

Mulţi chemaţi, puţini aleşi la Bursa locurilor de muncă

Sorin Tudose
19 apr 2013 2206 vizualizări
Circa 380 de vranceni au venit ieri la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, ţinută în Focşani, Adjud şi Vidra. La nivelul reşedinţei de judeţ şomerii au avut de ales din peste 280 de locuri de muncă, dar numai patru s-au angajat pe loc, alţi 136 dintre participanţi fiind luaţi în evidenţa angajatorilor şi a celor de la Forţele de Muncă.

La Adjud 77 de persoane au avut de ales între 74 de locuri de muncă ofertate, ceea ce înseamnă că în medie fiecare participant avea posibilul său loc de muncă. Aici s-au angajat pe loc cei mai mulţi dintre vranceni, 14 la număr. La Vidra au fost 17 participanţi şi un singur ofertant, care a chemat trei persoane la interviu. Printre cele mai multe job-uri ofertate de angajatori au fost cele de şofer, mecanic utilaje, zidar, confecţioner, lăcătuş mecanic. Chiar dacă Forţele de Muncă au contactat peste 620 de operatori economici din judeţ în cele trei locaţii nu au fost prezenţi decat 30. Mioara Lazăr, director adjunct la AJOFM, ne-a declarat că bursa s-a derulat în condiţii bune, în toate locaţiile. “Au participat anagajatori noi şi mulţi vranceni au fost selectaţi în vederea încadrării”, a concluzionat Mioara Lazăr, care a supervizat în principal bursa de la Adjud, unde s-au angajat cele mai multe persoane. Peste o lună de zile AJOFM va afla caţi dintre participanţi au fost efectiv angajaţi. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.