Social

Parcările de la Spitalul din Focşani, supravegheate video

Raluca Manolache
17 apr 2013 1397 vizualizări
“Big Brother” în parcările spitalului. Toate parcările de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani sunt urmărite cu ajutorul unui sistem de monitorizare video.

Spaţiile unde îşi parchează aparţinătorii, pacienţii, dar şi personalul medical maşinile sunt supravegheate după ce în ultimele zile s-a finalizat acţiunea de montare a celor şase camere. Acestea au fost montate atat la intrările principale din spital, dar şi în parcările situate langă ambulatoriul şi policlinica pentru copii, cele din zona Spitalului de Contagioase, vis a vis de sediul Ambulanţei. Acestea au fost montate şi după ce IPJ Vrancea a transmis o adresă Spitalului în care se menţionează că toate parcările trebuie supravegheate video. Astfel, în cazul în care ar exista maşini tamponate, sparte de hoţi, imaginile ar urma să le fie furnizate celor de la poliţie pentru desfăşurarea anchetei. Sistemul funcţionează 24 de ore din 24 de ore, iar imaginile vor trebuie stocate între 20 şi 30 de zile. Cu ajutorul acestor camere, vor putea fi văzute şi toate mişcările vizitatorilor, ale angajaţilor. În spital mai sunt montate camere de supraveghere şi în ambulatoriul unităţii şi în Spitalul de Boli Contagioase. Reprezentanţii unităţii spun că sistemul video nu atentează la intimitatea pacienţilor, întrucat camerele sunt amplasate doar pe holurile din spital. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
De ce să credem că lucrurile ar putea fi altfel ?, acum 4019 zile, 22 ore, 2 minute, 56 secunde
În parcarea de la KAUFLAND am avut mașina parcată în direcția uneia din cele 2 camere montate pentru supravegherea parcării.Am avut fericirea ca mașina să fie spartă iar necunoscutul a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.