Social

Militarul Florinel Enache, vizitat şi de senatorul Mircea Geoană

Raluca Manolache
17 apr 2013 1877 vizualizări
“Florinel este un om puternic, încrezător şi cu credinţă în Dumnezeu”, spune Mircea Geoană într-o postare pe Facebook

Militarul vrancean Florinel Enache, care a fost rănit anul trecut în Afganistan, a fost vizitat zilele trecute de senatorul Mircea Geoană, fost ambasador al Romaniei la Washington, care a efectuat o vizită în SUA. Acesta a fost postat pe pagina de faceboook că l-a vizitat pe Florinel Enache, militarul român rănit anul trecut în misiune în regiunea Zabul din Afganistan, internat la Centrul Naţional Medical Militar "Walter Reed", Bethesda, Maryland. “Respectul pe care ni-l inspiră acest om în uniformă trebuie să se manifeste şi la întoarcerea lui acasă. Sunt convins că statul român se va ocupa atent de recuperarea sa şi că-şi va respecta responsabilităţile pe care le are faţă de un om care şi-a făcut datoria, cu disciplină şi curaj, pentru ţara sa, aşa cum şi Statele Unite înţeleg să-şi onoreze barbaţii şi femeile în uniformă. Şi în rezerva sa din spitalul militar din Bethesda lângă multe icoane la care ţine foarte mult, dar şi pe site-ul Casei Albe, se găsesc fotografiile lui Florinel pe patul de spital cu preşedintele Obama şi cu Michelle Obama. M-am bucurat să văd, că în ciuda situaţiei dificile în care se află, Florinel este un om puternic, încrezător şi cu credinţă în Dumnezeu. Eroismul şi sacrificiul lui, ca şi al multor altor militari români, trebuie să se bucure de recunoştinţa întregii naţiuni”, a fost mesajul postat de Mircea Geoană. Acesta i-a oferit cadou militarului rănit o icoană cu Sf. Gheorghe, ocrotitorul Armatei Romane, dar şi hramul bisericii din Gura Caliţei, comuna natală a lui Florinel Enache. Vizita senatorului a fost făcută după ce în acest an, Florinel Enache a fost vizitat de către prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, dar şi de preşedintele Barack Obama. Reamintim că plutonierul adjutant Florinel Enache a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat în 4 mai 2012, în Zabul, Afganistan. Acesta executa o misiune de securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, cand a fost rănit de un dispozitiv exploziv îngropat acolo de insurgenţi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.