Social

Spitalele din Vrancea riscă să primească bugete mai mici

Raluca Manolache
16 apr 2013 954 vizualizări
Spitalul Judeţean Focşani este singura unitate din judeţ care figurează cu acelaşi tarif de anul trecut, cel de 1.444 de lei

Spitalele din Vrancea ar putea primi în acest an mai puţini bani de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. Aceasta pentru că Ministerul Sănătăţii îşi doreşte să facă o diferenţiere clară a sumelor alocate în funcţie de serviciile medicale oferite de spitale. S-a constatat astfel că spitalele din Vidra, Panciu şi Adjud riscă să primească bugete mult mai mici. Aceasta în condiţiile în care pană în acest moment tariful pe caz ponderat stabilit pentru anul 2012 a fost de 1.444 de lei, iar în acest an va fi de 1.380 de lei. În baza acestui tarif se calculează, conform unei formule a Ministerului Sănătăţii, cat primesc spitalele pentru bolnavii trataţi. „Ministerul Sănătăţii şi-a propus o reformă profundă în sistemul sanitar, care să asigure în primul rand creşterea calităţii serviciilor medicale, îmbunătăţirea indicatorilor specifici domeniului, cat şi reechilibrarea economică a domeniului sănătăţii. Pentru asta, a fost gandită o reaşezare a componentelor sistemului de sănătate. Astfel, pentru spitalele declarate strategice, respectiv spitale regionale de urgenţă şi institutele oncologice, decontarea se realizează la un tarif pe caz ponderat de 1.800 de lei. Pentru institutele clinice şi pentru spitalele de suport, tariful este de 1.600 de lei, pentru alte spitale de urgenţă tariful pe caz ponderat s-a stabilit la 1.444 de lei, iar pentru celelalte unităţi sanitare cu paturi, tariful pe caz ponderat este de 1.380 de lei. Acest model de finanţare va permite concentrarea resurselor pe spitalele cele mai performante, care rezolvă peste 70% dintre cazurile cele mai complexe”, se arată într-o adresă transmisă Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea de către Ministerul Sănătăţii. Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani este singura unitate din judeţ care figurează cu acelaşi tarif de anul trecut, cel de  1.444 de lei. În următoarea perioadă, managerii de spitale vor trebui să îşi negocieze contractele cu „banca sanitară”. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.