Social

Ambulanţele SMURD de 270.000 euro nu sunt încă utilizate

Raluca Manolache
11 apr 2013 1272 vizualizări
Cele două ambulanţe de tip B vor fi folosite de echipajele SMURD din Focşani şi Adjud, iar ambulanţa de reanimare va sta pe tuşă din lipsa personalului

Ambulanţele care au intrat în dotarea ISU Vrancea - Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în luna februarie nu sunt încă folosite. Aceasta pentru că nu s-au finalizat procedurile necesare pentru operaţionalizarea autosanitarelor care au costat aproape 270.000 euro. „Săptămana aceasta au fost predate prin contract de comodat către ISU Vrancea. S-a demarat procedura de înmatriculare şi autorizare de specialitate. După finalizarea acestor activităţi, ambulanţele vor fi operaţionalizate”, spune lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU Vrancea. Dacă cele două ambulanţe de prim ajutor tip B vor fi folosite de echipajele SMURD din Focşani şi Adjud, maşinile vechi urmand să fie de rezervă, ambulanţa de reanimare tip C va sta pe tuşă din lipsa personalului medical. „Ambulanţa de tip C va deveni operaţională în momentul în care Spitalul Judeţean de Urgenţă prin UPU va putea asigura personal medical de specialitate”, mai spune Cristina Duţă. Cele trei ambulanţe, care au dotări de ultimă generaţie şi sunt conectate la sistemul de telemedicină, au fost obţinute ca urmare a implementării de către Consiliul Judeţean Vrancea şi consiliile judeţene din regiunea de Dezvoltare Sud – Est a proiectului “Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea Sud – Est”. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.