Social

VIDEO!!! Alegeri pentru nouă conducere a Obştii, peste două săptămani

Gabriel Sava
7 apr 2013 1643 vizualizări
Candidaţii se vor stabili zilele următoare, lupta pentru şefie animand spiritele printre obşteni

Cele două tabere care se luptă pentru conducerea Obştii de Moşneni Tulnici par a fi ajuns la un armistiţiu, cel puţin pană la organizarea alegerilor pentru o nouă conducere, un nou Consiliu de Administraţie, Comisiei de Cenzori şi un nou şef de ocol. Propunerea ca şeful de ocol să fie supus la vot a fost făcută de unul dintre membrii Consiliului de Administraţie, cu toate că numirea acestuia se face în cadrul C.A. al Obştii. La întalnirea de ieri au fost prezenţi mai bine de 600 de membri obşteni, care şi-au manifestat interesul privind întreaga activitate a Obştii, dar şi privind alegerea unei noi conduceri şi deblocarea activităţii. Aceasta este obstrucţionată, în opinia mai multora dintre cei prezenţi, de conflictele de natură juridică în primul rand, dintre conducerea exercitată de Alin Olteanu şi tabăra şefului de Ocol, Costel Nicoară, care încearcă de mai bine de un an să preia şefia Obştii. Ultima încercare a taberei lui Costel Nicoară s-a materializat în alegerile nestatutare, organizate duminica trecută, pe 31 martie, de un aşa zis Comitet de Iniţiativă. Aceste alegeri au avut loc în curtea Casei Obştii Tulnici, cu două urne puse pe scările clădirii, fără cabine de vot, şi cu o comisie care a stat în curte, scrutinul adunand circa 340 de obşteni care s-au prezentat la vot. La întalnirea de ieri, membrii dar şi susţinătorii Comitetului de Iniţiativă au fost prezenţi în sală, fiind de altfel foarte vocali pe toată durata întalnirii. Nu au lipsit acuzele reciproce dintre două tabere existand momente în care unii dintre obşteni au fost la un pas de încăierare. De altfel, conducerea Obştii a afirmat în cuprinsul raportului de activitate că pierderile din ultimii doi ani sunt cauzate de această luptă internă, de procesele aflate pe rolul instanţelor, ca urmare a demersurilor făcute de şeful Ocolului Silvic de la Tulnici. “Anul 2012, a fost, cu siguranţă, cel mai dificil an din existenţa Obştii de Moşneni Tulnici, aceasta în primul rand din cauza problemelor create de Ocolul Silvic Privat Obştea Tulnici, al cărui proprietar suntem, dar care nu a înţeles să conlucrăm şi a obstrucţionat activitatea prin diferite tertipuri ale domnului Costel Nicoară, care este şeful acestui ocol”, a declarat în cadrul Adunării Generale, Alin Olteanu. Nici Costel Nicoară nu a evitat să arunce acuze, susţinand că actualul Consiliu de Administraţie este ilegal iar deciziile acestuia nu mai trebuie recunoscute. La Adunarea de ieri a luat cuvantul şi actualul primar, Valentin Bîznă, care este asimilat taberei şefului de Ocol. Obştenii se vor reîntalni astfel peste două săptămani, la alegeri. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Politica de Tulnici, acum 4029 zile, 28 minute, 30 secunde
Dupa felul cum au inceput campania Olteanu&comp. se observa usor ca vor pierde; felul in care trateaza prostimea cu aroganta si dezinteres,afisarea publica cu principalii parteneri la o masa plina citeste integral
tarcovnic gheorghe, acum 4035 zile, 1 ora, 7 minute, 53 secunde
Costel Nicoara este un iresponsabil fara frica si caracter ,a taiat padutile tulnicenilor , a produs jaf , trebuie scos din comuna sa-l ducem in Mozambic la,, Mobuti"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.