Social

Spitalele au de plătit furnizorilor 9,3 milioane de lei

Raluca Manolache
7 apr 2013 1092 vizualizări
Managerii de spitale riscă să fie demişi dacă vor acumula datorii timp de trei luni consecutiv

Spitalele din Vrancea au de plătit furnizorilor de servicii cu care sunt în contract aproape 9,3 milioane de lei. Această situaţie a fost realizată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) după ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a vrut să vadă ce sume le datorează unităţile spitaliceşti furnizorilor de medicamente, materiale sanitare. Situaţia întocmită pană la sfarşitul lunii februarie arată că Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani are cele mai mari datorii. Conform situaţiilor CAS, Spitalul din Focşani figurează cu plăţi restante de 6,7 milioane de lei, Spitalul din Adjud are facturi de plătit de 2,4 milioane de lei, Spitalul din Panciu are de achitat facturi în valoare de 70 mii lei, iar Spitalul din Vidra are de achitat facturi de aproape 205 mii lei. Este vorba despre facturi restante la 30, 60 şi 90 de zile. Singura unitate fără datorii este Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. Această situaţie a fost solicitată şi în condiţiile în care ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că managerii de spitale riscă să fie demişi dacă vor acumula datorii timp de trei luni consecutiv. De asemenea, spitalele sunt obligate să afişeze lunar pe pagina web creată în acest scop de Ministerul Sănătăţii, până la data de 20 a lunii curente pentru luna anterioară, cu avizul ordonatorului principal de credite, conform machetelor aprobate, situaţia privind execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al unităţii şi situaţia arieratelor înregistrate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
danb, acum 4028 zile, 14 ore, 7 minute, 20 secunde
Si eu cred ca-i tare rau de tot Negoiescu, ca doar nu rezista el ca manager 30 de ani, si ianinte de revolutie cateva cincinale, si dupa revolutie cateva mandate, si pe timpul rosiilor, si pe timpul citeste integral
db, acum 4029 zile, 2 ore, 6 minute, 15 secunde
Foarte tare managerul de la spitalul de nebuni, cred ca e bine sa fie mutat la spitalul din Focsani, poate ii scapa si pe aia de datorii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.