Social

Copil mort la spital după ce s-a înţepat într-un cui ruginit

Aurelian Ivan
2 apr 2013 15393 vizualizări
Băiatul de 11 ani a fost internat în Spitalul Judeţean luni, dar starea s-a înrăutăţit şi a murit ieri în secţia de terapie intensivă

De ce a murit un copil la cateva zile după o banală înţepătură în picior? La această întrebare vor trebui să găsească răspuns medicii legişti după ce un băiat de 11 ani din comuna Slobozia Bradului a murit ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani. Băiatul s-a stins din viaţă în secţia de terapie intensivă după ce starea acestuia de sănătate s-a agravat. Aceasta după ce luni, copilul a fost adus de mamă la spital şi internat pentru că se simţea rău. Totul după ce duminică băiatul s-a înţepat într-un cui la un picior, potrivit familiei. După ce a fost internat în secţia de chirurgie infantilă, medicii susţin că i-au făcut analize şi i-au administrat tratamentul care se impunea. Cu toate acestea, ieri dimineaţă starea băiatului s-a agravat, fiind transferat în secţia de terapie intensivă. Aici băiatul a făcut stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat. “Băiatul de 11 ani din Slobozia Bradului a ajuns la UPU azi noapte la ora 0.40 (luni -n.r.) fiind diagnosticat cu plagă înţepată plantară stangă veche de 72 de ore. A fost internat în secţia de chirurgie infantilă unde a fost ţinut sub supraveghere medicală. Astăzi (ieri – n.r.)  în jurul pranzului starea de sănătate i s-a agravat şi medicii l-au transferat de urgenţă pe secţia de terapie. Din păcate, starea copilului a continuat să se deterioreze în ciuda eforturilor depuse de medici şi la scurt timp a intrat în stop cardiorespirator. Deşi au fost aplicate manevre de resuscitare şi a fost intubat, medicii nu l-au putut salva. La ora 17.30 a fost declarat decesul. Corpul neînsufleţit va fi dus la SML pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea exactă a cauzei decesului”, a relatat Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului din Focşani, fără să intre în amănunte legate de procedura medicală.

Părinţi revoltaţi pe holurile spitalului

Vestea decesului a căzut ca o bombă peste membrii familiei, care au aglomerat holul de la intrarea în spital pentru a afla ce s-a întamplat. 11 persoane, părinţii dar şi alţi cunoscuţi, au început să îşi jelească copilul decedat pe holurile spitalului, fără a fi însă agresivi cu personalul medical, potrivit agenţilor de pază. Familia s-a liniştit doar după ce a aflat că trupul băiatului a ajuns la serviciul de anatomie patologică şi urmează să se afle de ce a murit. Rudele spun că băieţelul a fost dus mai întai la Spitalul comunal din Dumbrăveni unde nu se ştie dacă i s-a administrat vaccinul antitetanos, recomandat în astfel de cazuri. Medicii de la Spitalul Judeţean nu au confirmat însă că ar fi fost vorba despre boala infecţioasă cauzată de acest bacil. Constantin Mandrilă, managerul Spitalului Judeţean, împreună cu dr. Valentin Ochean, directorul medical al unităţii, au anunţat că vor discuta cu medicii care s-au ocupat de copil pentru a vedea ce s-a întamplat şi dacă s-a respectat protocolul terapeutic în astfel de cazuri. Vom reveni cu amănunte. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.