Social

Dotări moderne pentru SVSU Jariştea

Valentin Muscă
2 apr 2013 2921 vizualizări
Primăria Jariştea a primit 2 autospeciale prin transfer fără plată şi a achiziţionat o autoutilitară pentru teren accidentat

Primăria Jariştea a reuşit să modernizeze baza materială a Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) cu 2 autospeciale şi o autoutilitară pentru intervenţii rapide. „Deoarece în ultimi ani ne-am confruntat cu probleme deosebite, cu incendii care au pus în pericol viaţa cetăţenilor şi au produs distrugeri materiale importante am făcut demersurile pentru a putea obţine 2 autospeciale. Astfel, am primit prin transfer fără plată de la ISU Galaţi şi ISU Tecuci câte o autospecială, care ne vor permite să efectuăm intervenţii prompe ori de câte ori este nevoie, fără să mai aşteptăm autospecialele de la alte unităţi din judeţ, cum era cazul până în prezent. Asta înseamnă timp câştigat, iar în cazul unui incendiu timpul înseamnă vieţi şi bunuri salvate”, ne-a spus primarul Cătălin Toma. Situată pe dealurile de la Carpaţii de Curbură, comuna Jariştea se întinde de la zona de câmpie mărginită de canalul Sturza, până pe înălţimile se sub Măgură, unele din satele sale fiind situate în zone greu accesibile, ceea ce face dificilă intervenţia pompierilor. „Avem zone pe teritoriul comunei cum ar fi punctul Piţigoi din satul Pădureni şi câteva străzi din satele Vărsătura şi Scânteia unde se ajunge foarte greu cu utilajele, iar anii trecuţi am avut mari probleme pentru a salva cetăţenii în timpul incendiilor. Pentru a interveni rapid şi eficient în aceste locuri am achiziţionat o autoutilitară”, ne-a mai spus edilul Cătălin Toma. SVSU Jariştea este deservit de un salariat şi 40 de voluntari, având în dotare, pe lângă cele expuse mai sus, un tractor, remorcă, cisternă, motopompe, precum şi pompă cu acţionare mecanică, fiind unul din cele mai bine echipate servicii de profil din zonă. „Am reuşit să păstrăm o cisternă mecanică pentru intervenţii, de acum un secol, cisternă amplasată pe un car construit special pentru pompieri, aşa cum mai vedem doar prin filmele americane de la sfârşitul sec. XIX. Este un obiect de colecţie care merită admirat, motiv pentru care îl vom expune din această toamnă în parcul din centru”, a pricizat primarul Jariştei. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.