Social

Focşănenii sunt invitaţi marţi la Marşul Autismului

Raluca Manolache
31 mar 2013 925 vizualizări
Specialiştii de la Centrul regional de recuperare a copilului cu autism „Micul Prinţ” vor să atragă atenţia asupra importanţei pe care o are familia în recuperarea copilului cu autism u marşul va avea loc la ora 17.00, locul de întâlnire fiind Centrul regional de recuperare a copilului cu autism „Micul Prinţ” din str. Cuza Vodă, nr. 56

Marş stradal pentru persoanele cu autism. Asociaţia Speranţa Andradei din Focşani şi Centrul regional de recuperare a copilului cu autism “Micul Prinţ” organizează pe 2 aprilie o campanie de conştientizare a autismului. Pentru că pe 2 aprilie se marchează “Ziua internaţională de conştientizare a autismului” care are scopul de a creşte nivelul de conştientizare al publicului larg privind nevoile de suport ale persoanelor cu autism şi ale familiilor lor, în Focşani se va organiza “Marşul Autismului”. Sprijin în organizarea acestui eveniment oferă şi Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea şi Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” Focşani. Specialiştii de la „Micul Prinţ” îşi doresc anul acesta să sublinieze importanţa deosebită pe care o are familia în recuperarea copilului cu autism. “Copilul cu autism este unic, la fel şi terapia acestuia. Unică este şi familia copilului cu autism, care trebuie respectată şi ajutată să reducă tensiunile şi să găsească alte căi de a se echilibra. Fiecare persoană din familie este o parte din întreg. Rolul terapeutului este acela de a restabili întregul, stabilitatea, echilibrul. Copilul cu autism are nevoie de echilibru, de stabilitate, acestea nu pot fi găsite decat în interiorul familiei sale. Ce se poate face din punct de vedere terapeutic – în viziunea terapeuţilor din Centrul Micul Prinţ- este ca abordarea copilului şi familiei să se facă ca un întreg, ajutand astfel familia să înţeleagă mai bine care sunt cauzele apariţiei bolii, cum pot deveni ei înşişi terapeuţi ai copilului, cum pot să-şi dezvolte capacităţi de rezolvare ale propriilor probleme”, a transmis psihologul Alice Pruteanu, director executiv. Specialiştii atrag atenţia că terapia, în cazul copiilor cu autism, trebuie să înceapă foarte devreme.

Mesajul echipei “Micul Prinţ” către părinţi

Specialiştii de la “Micul Prinţ”, care oferă servicii copiilor din judeţele Vrancea, Buzău, Galaţi, Tulcea, Botoşani, Piatra Neamţ şi Suceava au şi un mesaj pentru părinţi.  “Ca părinte, vrei să oferi copilului tău orice oportunitate de dezvoltare şi atingere a potenţialului său. Profesioniştii: psihologi, terapeuţi ABA, terapeuţi ocupaţionali, logopezi, kinetoterapeuţi, educatori speciali, cu toţii vor fi capabili să te însoţească în această călătorie către recuperarea copilului tău. Dar nu uita că: Tu îţi cunoşti cel mai bine copilul! Ţie îţi pasă cel mai mult de copilul tău! Tu eşti cea mai constantă şi cea mai importantă persoană din primii ani de viaţa ai copilului tău! Comunicarea este o parte esenţială a vieţii. Prin comunicare ne conectăm la ceilalţi, ne facem auzite dorinţele, împărtăşim dorinţele şi le spunem celorlalţi cum ne simţim. Pentru copiii cu TSA (tulburare din spectrul autist), comunicarea este la fel de importantă că pentru orice alt copil. Din cauza tulburărilor de învăţare şi integrare senzorială, ei se confruntă cu provocări deosebite. Există anumite lucruri care vor asigura învăţarea, comunicarea. Copilul tău va învăţa să comunice când: Este atent la tine. Găseşte plăcere în comunicarea în doi. Vă imită lucruri pe care le faci sau spui. Va înţelege ce spun alţii. Va interacţiona cu alţii. Se va distra şi te va distra captandu-ţi atenţia. Va pune în practică ce a învăţat. Va avea structurare, repetiţie şi predictibilitate în viaţă”, a transmis psihologul Alice Pruteanu. Marşul autismului va avea loc la ora 17.00, locul de întâlnire fiind Centrul regional de recuperare a copilului cu autism „Micul Prinţ” din str. Cuza Vodă, nr. 56. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.