Social

Am miinile topite, dar vreau sa scriu!

Liliana Nenciu
25 sep 2006 1356 vizualizări
Este rugamintea unui copil mutilat de flacari, care vrea sa mearga la scoala. De o saptamina, micutul a intrat in rindul elevilor, insa bunica care-l creste nu-si permite sa-i cumpere rechizite si hainute

Trupul i-a fost mutilat de flacari in urma cu doi ani, a fost parasit de mama si a fost supus la multe operatii pentru refacerea corpului ars. Este rezumatul vietii nefericite a unui copil de doar 8 anisori din Vrincioaia, care s-a maturizat inainte de vreme. Cu toate acestea, Marian Timofte nu se lasa batut si vrea sa-si continuie viata ca un adolescent normal. Si vrea sa inceapa prin a invata sa scrie, prin a-si face o educatie. "Am invatat sa tin stiloul in mina. Ii stiu pe copii, o cunosc si pe invatatoare si este bine la scoala. Bunica mea spune mereu ca o sa fie greu, pentru ca nu o sa aiba bani destui. Mai am inca trei frati care merg la scoala. Sper sa ne ajute cineva ca sa pot merge si eu, pentru ca vreau sa scriu chiar daca am miinile topite", ne-a spus Marian, care a venit cu bunica la redactia noastra, pentru a ne cere ajutorul. Insa de o saptamina, visul lui Marian de a deveni scolar s-a indeplinit. Cea care-l creste de doi ani de zile de cind mama sa l-a parasit dupa accident, Stana Anghel, spune insa ca-i este peste puteri sa tina patru copii la scoala. Aceasta mai ales ca Marian are nevoie de tratament permanent, care este extrem de costisitor. "Imi este mila de el, deoarece s-a chinuit nespus de mult sa invete sa tina stiloul in cionturile care i-au mai ramas de cind a cazut pe plita si a luat foc. Tratamentul lui este foarte scump si necesita masaj zilnic cu crema speciala, iar hrana trebuie sa fie corespunzatoare. Ne-ar trebui bani si sa-l ducem la operatie la Bucuresti. Si eu sint bolnava si ma descurc foarte greu cu acesti patru copii. Daca cineva ne-ar ajuta sa-l intretin la scoala, ar face o mare pomana", ne-a spus si bunica lui Marian. Pe cind era mic, Marian a avut ghinionul sa cada pe plita incinsa, care pur si simplu i-a topit pielea. Pina acum, pustiul a suportat sapte operatii, iar medicii vor trebui sa-l opereze periodic pina la 18 ani, pentru ca cicatricile sa nu-i afecteze cresterea. Cei care vor sa-l ajute pe Marian Timofte sa duca o viata cit de cit normala il pot ajuta cu bani, rechizite, hainute sau macar cu o incurajare la numarul de telefon 0720.558.932 sau la sediul redactiei noastre. Primele cadouri pentru pustiul din Vrincioaia au venit chiar in ziua vizitei sale in redactia noastra. Marian a primit o minge de fotbal si un ghiozdan pentru scoala de la Narcis Lepadatu, reprezentantul firmei Golden Brau in Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.