Social

Tone de deşeuri feroase-declarate în fals şi vandute la Remat

Gabriel Sava
19 mar 2013 2079 vizualizări
Cinci inculpaţi s-au ales cu dosare penale pentru că au vandut fier vechi fără să plătească impozitele şi taxele legale

Cinci persoane din localitatea băcăuană Coţofăneşti au fost trimise în judecată pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii şi evaziune fiscală. Avand ca principală ocupaţie colectarea de fier vechi de la diferite persoane fizice sau din diverse locaţii, cei patru au mers în mai multe randuri la sediul punctului de lucru din Adjud al Remat. Aceştia au vandut în cursul anului 2010 zeci de tone de deşeuri feroase şi neferoase, completand în acest sens o declaraţie în care menţionau că respectivele cantităţi provin din gospodăria proprie. Lui Lucian Stănescu, de 37 de ani, procurorii Parchetului de pe langă Tribunalul Vrancea i-au reţinut un prejudiciu de 3.200 lei, aferent sumelor încasate de bărbat ca venituri şi pentru care acesta ar fi trebuit să plătească impozit pe profit. Şi Ion Mihai, de 43 de ani, tot din aceeaşi localitate, s-a ales cu dosar penal pentru comiterea aceloraşi infracţiuni, avand un prejudiciu calculat de aproape 6.500 lei. Ilie Stănescu, din aceeaşi localitate, a predat de asemenea, în 2010, fier la Remat Adjud şi a “uitat” să plătească impozitul pe profit în valoare de 5.000 lei. Costică Munteanu, de 32 de ani, tot de la Coţofăneşti, s-a ales de asemenea cu dosar penal pentru aceeaşi infracţiune, avand un prejudiciu calculat de 4.000 lei. Cel mai mult ar trebui să plătească Ionel Munteanu, de 33 de ani, din aceeaşi localitate, care a livrat în 2010 circa 70 de tone de fier, completand declaraţii din care rezulta că provine din propria gospodărie. Prejudiciul total se ridică la aproape 11.000 lei, valoare operaţiunilor comerciale derulate de Munteanu fiind de peste 70.000 lei. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.