Social

SCHEMA COMPLETĂ după care SE REORGANIZEAZĂ sistemul de sănătate românesc

Ziarul de Vrancea
16 mar 2013 2209 vizualizări
CE SE IA și ce se pune în loc

Opt autorități regionale de sănătate publică, în locul celor 42 de DSP-uri, opt servicii regionale de ambulanță, înființarea Agenție Naționale pentru Programe de Sănătate și a Agenției Naționale de Achiziții și Investiții în Sănătate sunt principalele schimbări operate de ministrul Eugen Nicolăescu.

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere un proiect de ordonanță de urgență privind restructurarea sistemului de sănătate. Acesta se referă la structura aparatului central al Ministerului și la structurile din subordine. Un document care va cuprinde reorganizarea caselor județene de sănătate urmează să fie afișat pe site-ul MS în cursul săptămânii viitoare. Vă prezentăm schema după care este reorganizat sistemul sanitar:

1. APARATUL CENTRAL AL MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII

Posturile din Ministerul Sănătății vor fi reduse de la 290, câte sunt în prezent, la 255.

2. SISTEMUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

În subordinea MS vor funcționa:

- 8 AUTORITĂȚI REGIONALE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, care vor avea personalitate juridică și vor fi ordonatori de credite. Fiecare autoritate coordonează și implementează politicile de sănătate, monitorizează riscurile epidemiologice, dă autorizații către spitale și clinici și întocmește Registrul Unic al cabinetelor medicale, ține evidența medicilor rezidenți, încheie contracte cu spitalele din subordinea autorităților locale, finanțează rezidenții pe post, Unitățile de Primiri Urgențe, dispensarele TBC, laboratoarele de sănătate mintală, cabinetele de medicină sportivă, de planning familial și proiectele de cercetare științifică, dacă este cazul.

- 34 de Oficii județene de sănătate publică (OJSP), care nu vor avea personalitate juridică și nu vor fi ordonatori de credite. În cadrul OJSP-urilor va fi un departament de supraveghere în sănătate publică.

- Se transferă la consiliile județene structura de avize și autorizări pe proprie răspundere a structurilor nemedicale.

- Se desființează cele 9 policlinici cu plată care nu s-au transformat în structuri prevăzute de lege, respectiv societăți civile medicale.

- Se desființează și cele 41de centre județene de aparatură medicală care aveau rolul de a asigura asistența tehnică și service-ul pentru aparatură medicală.

3. Serviciul de ambulanță

În subordinea MS vor funcționa 8 SERVICII REGIONALE DE AMBULANȚĂ, 33 de servicii județene de ambulanță, stații, substații și puncte de lucru. Doar serviciile regionale de ambulanță vor avea personalitate juridică și vor fi ordonatori de credite. Echipa de conducere va fi formată dintr-un manager general, un medic șef, un asistent șef, un director economic, un director tehnic și un șef de serviciu administrativ.


Citiţi mai mult pe:www.evz.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.