Social

Fost director la IAS Odobeşti, chiriaş de lux la RAPPS

Mihai Boicu
13 mar 2013 2719 vizualizări
Dan Axente, fostul director al Romvitis Odobeşti, figurează pe lista chiriaşilor de lux ai Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA – APPS) dată publicităţii în urmă cu cateva zile de jurnaliştii de la Gandul.

Acesta a condus Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) din 2002, atunci cand a fost înfiinţat şi a ieşit la pensie la 1 septembrie 2012. Cu toate acestea, Dan Axente figura în continuare chiriaş în calitate de director la RA-APPS cu un apartament de trei camere în suprafaţă de 75 metri pătraţi, pentru care plătea suma modică de 205 lei. Chiria este mai mare cu 5 lei în comparaţie cu anul 2009, atunci cand directorul ONVV figura tot ca şi chiriaş. După materialul jurnaliştilor de la Gandul, Guvernul şi RA-APPS au venit cu precizari, potrivit cărora locuinţa deţinută de Dan Axente este “în curs de predare”. Lista “erorilor” publicată de cotidianul central cuprinde nu mai puţin de 28 de persoane “uitate” printre chiriaşii RA-APPS deşi nu mai aveau acest drept, pentru că rămăseseră fără funcţii sau din alte motive. Dan Axente a lucrat la IAS Odobeşti pană în anul 1990 ca director comercial, după care a condus Romvitis, cum a fost redenumit IAS-ul, pană în anul 1998, cand a fost înlocuit de Toader Corduneanu. După spargerea IAS-ului acesta şi-a luat “partea leului”, figurand ca proprietar al unor active ale fostei unităţi de stat. În afară de funcţia de la ONVV, aşa cum spuneam, Dan Axente a intrat şi în afaceri, deţinand o cramă langă Odobeşti, pe dealul Şarba, SC Odobeşti Vinex SRL. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.