Social

Judeţeana de informatică, dominată de unirişti

Ziarul de Vrancea
5 mar 2013 2214 vizualizări
Si la biologie s-au remarcat tot elevii unirişti.La disciplinele tehnice s-au remarcat viitorii constructori de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu”, iar la protecţia mediului, electronică, automatizări şi mecanică elevii de la liceele Longinescu şi Edmond Nicolau

Olimpiada Judeţeană de Informatică a fost dominată de elevii Colegiului Naţional “Unirea” din Focşani. Doar la clasa a VII-a uniriştii au fost întrecuţi de elevii Colegiului Cuza şi ai Şcolii “Ştefan cel Mare” din Focşani. Primii clasaţi pe fiecare clasă sunt: la clasa a V-a - Vlad Bercovici, CNU, profesor îndrumător Liliana Neşu, la clasa a VI-a – Alina Dima, CNU, profesor  Liliana Colin, la clasa a VII-a – Tudor Dodoiu, CNC, profesor Ion Ţîţu, la clasa a IX-a Andrei Iulian Burduşa, CNU, profesor Genovica Vulpoiu, la clasa a X-a – Ovidiu Ioan Ştiru, CNU, profesor Liliana Neşu, la clasa a XI-a – Nicolae Tarbă, CNU, profesor Liliana Colin, la clasa a XII-a – Daniel Mihalache, CNU, profesor Liliana Colin. Olimpiada naţională de Informatică, cel mai important concurs de informatică din ţară, va avea loc separat, pentru gimnaziu şi liceu. Competiţia pentru liceeni va avea loc în perioada 30 martie – 5 aprilie 2013, în judeţul Timiş. Cei patru elevi vranceni calificaţi la etapa naţională a Concursului “Grigore Moisil”, ce va avea loc pe 15 martie la Iaşi, sunt tot de la Unirea, astfel: la clasa a IX-a Andrei Iulian Burduşa, la clasa a X-a Ovidiu Ioan Ştiru, la clasa a XI-a Nicolae Tarbă, iar la clasa a XII-a Daniel Mihalache. Concursul naţional are loc separat de Olimpiada Naţională.

Rezultate bune şi la discipline tehnice

Şi la disciplinele tehnice judeţul Vrancea îşi va trimite reprezentanţi la faza naţională a olimpiadei. La faza judeţeană, desfăşurată în urmă cu o săptămană,  cele mai bune rezultate la liceu au fost obţinute astfel: la domeniul construcţii şi lucrări publice – clasa a XI-a Ionuţ Donie de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” Focşani, iar la clasa a XII-a Lucian Oncioiu de la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”; la domeniul fabricarea produselor din lemn – clasa a XI-a Gabriel Badica, iar la clasa a XII-a Elena Sandu , ambii de la Liceul Tehnologic “G. G. Longinescu” Focşani; la domeniul protecţia mediului  - clasa a XI-a Irina Rusu de la Liceul Tehnologic “G. G. Longinescu şi la clasa a XII-a Ştefana Cosma de la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”. Domeniul economic-administrativ nu are calificat la faza naţională la clasa a XI-a, lucrarea cea mai bună din judeţ neobţinand media minimă 7 pentru participarea în etapa superioară a competiţiei. Astfel, acest domeniu o are calificată la faza naţională, dar la clasa a XII-a, pe Claudia Dana Maftei de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” Focşani. Domeniul electronică şi automatizări are calificaţi la naţională , la clasa a XI-a, pe Dumitru Petrea de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” Focşani, iar la clasa a XII-a pe Valentin Barbu de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu”. La industrie alimentară, la clasa a XI-a, Dorin Militaru şi la clasa a XII-a Ana Maria Filip de la Colegiul “Valeriu D. Cotea” s-au dovedit a fi cei mai buni. La domeniul analize produse alimentare , clasa a XI-a Mioara Necula de la Colegiul “Cotea” merge mai departe, iar la electric, electromecanic şi electrotehnică Marian Mocanu de la Colegiul “Edmond Nicolau” a avut cea mai mare notă la clasa a XI-a şi va merge la naţională alături de Stelian Caba de la acelaşi liceu, la clasa a XII-a. Tot un elev al Colegiului “Edmond Nicolau” s-a dovedit a fi cel mai bun la domeniul mecanică la clasa a XI-a: Marian Lucian Ştefan, iar la clasa a XII-a Andrei Severin de la Colegiul Tehnic “Gh. Balş“ Adjud s-a calificat la naţională. Cristina Gogu de la Colegiul “Gh. Asachi” s-a dovedit a fi neîntrecută la domeniul textile şi pielărie, iar Anca Ilie de la Liceul Tehnologic “Al. I. Cuza” Panciu la domeniul turism şi alimentaţie – clasa a XI-a, la clasa a XII-a mai departe calificandu-se şi Aurelian Alexandru Ciumacencu de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focşani. Cat priveşte domeniul agricultură - veterinar, eleva Colegiului Tehnic “Valeriu D. Cotea” Bianca Tănase a obţinut cel mai mare punctaj, caştigandu-şi astfel dreptul de a merge la naţională. Etapa naţională a olimpiadei de tehnologii este programată în perioada 5-7 aprilie 2013 în diferite oraşe din ţară, pe domenii. (Mihaela VLĂDESCU)

Uniriştii au dominat şi judeţeana de biologie

Sămbătă, 2 martie, la Colegiul “Edmond Nicolau” din Focşani a avut loc Olimpiada Judeţeană de Biologie, în urma căreia şase elevi s-au calificat la faza naţională ce se va desfăşura la Cluj  în perioada 30 martie - 6 aprilie. Elevii calificaţi sunt: la clasa a VII- Mădălin Mihăiţă Buraga de la Şcoala Gimnazială Rugineşti, pregătit de profesoara Adriana  Mihaela Mînea; la clasa a IX-a Irina Strună de la Colegiul Naţional  “Unirea”; la clasa a X-a- Elena Tomozei de la Colegiul Naţional  “Unirea”; la clasa a XI-a-  Alexandra Robu şi Anca Raluca Lungu de la  Colegiul ”Unirea”, iar la clasa a  XII-a- Ionuţ Flavius Bratu de la  Colegiul “Unirea”, toţi cei cinci unirişti fiind pregătiţi de profesoara Corina Ciucu. (M.V.)
 

REZULTATE IN ATASAMENT


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.