Social

Şase angajaţi din Primăria Mera, vizaţi de ancheta fraudelor

Gabriel Sava
4 mar 2013 2350 vizualizări
Primarul Ion Sticlaru s-a prezentat ieri la Parchet pentru a da explicaţii legat de modul în care s-au cheltuit banii publici

La aproape o săptămană de la acţiunea care i-a vizat pe fostul viceprimar de la Mera, Aurel Trifan, şi pe Dumitru Tîrlă, administratorul SC Danes Trans SRL din localitate, procurorii au reuşit ieri să stea de vorbă cu primarul în exerciţiu, Ion Sticlaru. Acesta a fost citat pentru finalul săptămanii trecute însă, după ce fostul său ajutor a fost reţinut pentru 24 de ore, în cursul zilei de marţi, primarului i s-a făcut rău, avand un puseu cardiac şi avand nevoie de spitalizare pană vineri. La finalul săptămanii, primarul a fost văzut acasă, deşi anumite zvonuri l-ar fi dat dispărut din ţară. Procurorii nu au făcut nimic public din declaraţia dată de actualul primar care, în mandatul 2008- 2012, l-a avut drept ajutor pe Aurel Trifan, cel care a şi semnat contractele prin care procurorii spun că s-au “evaporat” în pe lucrări executate parţial sau deloc sume cumulate în valoare de peste 760.000 lei. Aceştia spun însă că au instituit sechestru judiciar pe bunurile aparţinand primarului, fostului vice, administratorului Dumitru Tîrlă, dar şi pe numele secretarei respectiv a altor doi angajaţi de la compartimentul de achiziţii publice şi de la contabilitate. “T. Aurel şi T. Dumitru au fost reţinuţi de către organele de cercetare penală pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deturnare de fonduri, fals intelectual şi uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave,  lichidarea, ordonanţarea şi plata unor cheltuieli peste limita creditelor bugetare aprobate, complicitate la fals intelectual şi uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelaciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice”, au precizat poliţiştii vranceni prin Biroul de Presă al IPJ Vrancea la momentul reţinerii de săptămana trecută. Instanţa a decis pentru cei doi învinuiţi obligarea la a nu părăsi ţara pentru următoarele 30 zile. Cercetările vizează şi alte persoane, însă procurorii au preferat să nu facă alte precizări în faza anchetei. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cititor.ro, acum 4057 zile, 14 ore, 37 minute, 30 secunde
Cum este posibil sa inventati astfel de bazaconii ca...... a disparut din tara (ca nu stiu ce si nu stiu cum etc. .etc..etc) . Mai oameni buni nu mai publicati pana nu sunteti siguri 100% ..
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.