Social

VIDEO!!!Telemedicină la SMURD: paramedicii transmit intervenţiile în timp real

Raluca Manolache
27 feb 2013 1912 vizualizări
Cele trei ambulanţe venite ieri în judeţ au costat peste 270.000 euro şi sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie u cele două ambulanţe de tip B vor fi folosite de paramedicii din Focşani şi Adjud, iar ambulanţa de reanimare va fi ţinută pe tuşă din lipsa unui medic specializat în medicina de urgenţă

Telemedicină pentru ambulanţele SMURD. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea a intrat ieri în posesia a trei ambulanţe performante ce vor fi folosite de către echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Este vorba despre două ambulanţe de prim ajutor tip B şi o ambulanţă de reanimare tip C, care au dotări de ultimă generaţie şi care sunt conectate la sistemul de telemedicină. Personalul va putea transmite în timp real informaţii despre starea pacienţilor preluaţi către centrul de telemedicină din Constanţa, de care aparţine SMURD Vrancea. Ambulanţele au fost obţinute ca urmare a implementării de către Consiliul Judeţean Vrancea şi consiliile judeţene din regiunea de Dezvoltare Sud – Est a proiectului “Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea Sud – Est”. Este vorba despre o investiţie de peste 270.000 de euro cu bani europeni. Cele două ambulanţe de tip B vor fi folosite de către paramedicii din Focşani şi Adjud. „În prezent SMURD Vrancea funcţionează doar cu patru ambulanţe tip B la nivelul celor patru subunităţi din Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra. Intenţionăm ca cele două ambulanţe să le utilizăm la două din cele patru unităţi, la Focşani şi la Adjud”, a spus lt. col. Flaviu Chiscop, şeful ISU. 

Nu există personal pentru ambulanţa de reanimare
 

Ambulanţa de reanimare va sta pe tuşă din lipsa personalului medical specializat. Aceasta pentru că echipajul ar trebui să fie format din asistent şi medic. „Ceea ce se întamplă acum mi se pare un lucru extraordinar pentru că ne simţim ajutaţi şi susţinuţi în actul medical faţă de cetăţenii judeţului Vrancea. Cetăţenii au nevoie de acest serviciu de urgenţă şi au nevoie de toată activitatea medicală posibilă pe această linie pentru că sunt foarte mulţi pacienţi. Ca să se poată lucra pe o ambulanţă de tip C este obligatoriu să existe medici specialişti în medicină de urgenţă cu rezidenţiat în medicină de urgenţă. În momentul acesta, acest lucru nu este posibil pentru că deficitul nostru din ultimii ani este de cinci medici la acest capitol”, a precizat dr. Dana Mariana Dincă, medic coordonator al SMURD Vrancea. (Raluca MANOLACHE)

2% pentru SMURD
 

Paramedicii din judeţul Vrancea încearcă să convingă cat mai multe persoane să direcţioneze cei 2% din impozitul pe venit către Fundaţia pentru SMURD. Mesajul transmis de aceştia este „Un formular completat înseamnă o viaţă salvată”. „În fiecare an statul roman oferă cetăţenilor săi contribuabili posibilitatea de a direcţiona 2% din impozitul pe venit către o organizaţie non-profit. Alegand să-ţi foloseşti acest drept mandatezi statul să direcţioneze cei 2% din impozitul deja plătit către o organizaţie non-profit despre care consideri că îţi reprezintă cel mai bine interesele şi dorinţele. Prin simpla completare a formularului 230 şi depunerea lui la Administraţia Financiară de care aparţii alegi, practic, zona de interes sau proiectul în care vrei să fie investite cele două procente”, este mesajul transmis de paramedicii de la SMURD. (R. M.)

Pe pagina webtv a Ziarului de Vrancea puteţi urmări imagini cu noile ambulanţe SMURD


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.