Social

Bunici pe mopede, fără permise, dar cu dosare penale

Dan Chiriac
26 feb 2013 1577 vizualizări
Puţini sunt cei care respectă legea intrată în vigoare la începutul acestui an

Poliţiştii rutieri continuă raziile în randul conducătorilor de mopede pentru a-i obliga să respecte normele intrate în vigoare pe 19 ianuarie 2013. Numai în ultimele 24 de ore, poliţiştii au întocmit două dosare penale celor care au plecat la plimbare pe două roţi, fără a ţine cont de noua legislaţie. Astfel, lucrătorii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Măicăneşti l-au identificat pe Gheorghe T.,  56 ani, din comuna Răstoaca, în timp ce conducea un moped, fără a avea permis de conducere. În Urecheşti, poliţiştii din localitate l-au tras pe dreapta pe Ion G., 62 ani. Bunicul mergea cu un moped de culoare neagră, neînmatriculat şi nici nu avea permis de şofer. De la începutul acestui an, mopedul este considerat autovehicul şi poate fi condus pe drumurile publice numai de o persoană care posedă fie un permis de conducere  pentru categoria AM, fie un permis pentru orice altă categorie. Conducerea fără permis a unui moped este considerată infracţiune. Conducătorii acestora au obligaţii aproape similare cu ceilalţi participanţi la trafic. Astfel, conducerea unui moped sub influenţa băuturilor alcoolice se sancţionează cu reţinerea permisului pentru 90 de zile şi aplicarea unei amenzi contravenţionale între 630 – 1.400 lei, dacă fapta constituie contravenţie - între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau cu întocmirea unui dosar penal, dacă valoarea alcoolemiei este peste limita legală  - peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.