Social

Rudele bolnavilor, ţinute la uşa secţiei de chirurgie

Ziarul de Vrancea
20 feb 2013 1986 vizualizări
Tot mai multe rude ale bolnavilor reclamă faptul că sunt ţinuţi la uşa secţiei de chirurgie de la Spitalul Judeţean, chiar dacă respectă programul de vizită.“De ce aceste necazuri? Pentru că aşa a hotărât şeful…, care a uitat ordinul direcţiunii…”, reclamă un cititor.Situaţia este analizată şi de conducerea spitalului, după cum ni s-a comunicat ieri

Aparţinătorii bolnavilor internaţi în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani sunt ţinuţi în continuare la uşă deşi programul de vizită unitar, stabilit de Ministerul Sănătăţii pentru toate spitalele din ţară, le-ar permite să intre să îşi vadă rudele suferinde. Tot mai multe persoane reclamă faptul că în secţia de chirurgie programul de vizită este diferit faţă de celelalte secţii ale unităţii, se pare la dorinţa şefului de secţie, care nu doreşte “foială” pe holuri şi în saloane. “Eram vreo 15 oameni, după câteva minute au mai venit vreo 15-17… Persoane din Adjud, Buzău, Mărăşeşti, Odobeşti, Panciu şi din satele îndepărtate ale judeţului. Cel din Buzău ne explică procedura din alte judeţe: dacă eşti de la o distanţă mai mare de 30 de kilometri de spital (şi dovedeşti asta cu buletinul), ai voie să vii la orice oră să discuţi cu bolnavul. Omeneşte. Nu ştim de ce la Focşani nu sunt anunţate aceste nerespectări de program pentru ca lumea să-şi planifice altfel timpul! Mulţi veniseră cu microbuze, autobuze sau trenuri de pe la 6-7 dimineaţa, ca să poată prinde mijoacele de transport de întoarcere de până în orele 13-14. Din cauza programului schimbat de un şef de secţie de la chirurgia Spitalului Judeţean Vrancea, orice rudă din alt judeţ a bolnavilor trebuie să doarmă la hotel sau în gară. Tocmai acum când oamenii sunt atât de săraci! De ce toate aceste necazuri? Pentru că aşa a hotărât şeful…, care a uitat, ca de obicei, ordinul direcţiunii… Dacă vrea să se poarte ca un vătaf, s-o facă la cabinetul său particular, nu în spitalul statului…Totuşi, în acest spital există o ierarhie, un regulament? De ce atâta lipsă de respect pentru semeni din partea acestui  şef de secţie, care, de foarte multe ori, a avut şi are un comportament verbal brutal…”, relatează un cititor al Ziarului de Vrancea, care a fost duminică la spital şi a fost “tratat” cu uşa închisă.

Se fac săli de aşteptare pentru vizitatori

De partea cealaltă, oficialii Spitalului Judeţean din Focşani spun că această situaţie va fi analizată. “Conducerea spitalului a luat cunoştinţă de problema apărută în data de 17 februarie în secţia de chirurgie. Va analiza situaţia şi vor fi luate toate măsurile care se impun. Pentru a fi evitate astfel de probleme se urgentează lucrările pentru amenajarea spaţiului special destinat vizitatorilor”, a răspuns Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului din Focşani. De precizat că, în condiţiile în care de multe ori materialele sanitare sau medicamentele bolnavilor sunt cumpărate de aparţinători, este esenţial ca aceştia să aibă acces la rudele internate sau la personalul medical. În luna decembrie, a fost reglementat, unitar, la nivel naţional, programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în spitale. Conform documentului, programul de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri în intervalul orar 15.00 – 20.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică programul de vizită se realizează între orele 10.00 – 20.00. Pană la luarea acestei decizii, la Spitalul Judeţean se plătea şi o taxă de intrare de caţiva lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Pacientu, acum 4080 zile, 1 ora, 29 minute, 44 secunde
Petrea.. Un marlan libidinos. Nu-* lăsa pe oameni sa intre pe sectie ca sa poată sa-si facă linistit de cap cu diverse muieri .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.