Social

Pentru alcoolici şi drogaţi, ajutorul vine pe calea internetului

Raluca Manolache
15 feb 2013 2414 vizualizări
“Baza de date a instituţiilor de asistenţă în domeniul dependenţei” este pusă la dispoziţie de Agenţia Naţională Antidrog

Ajutor online pentru dependenţi. Dependenţii de droguri beneficiază de asistenţă online prin intermediul aplicaţiei “Baza de date a instituţiilor de asistenţă în domeniul dependenţei”, pusă la dispoziţie de Agenţia Naţională Antidrog. Pe site-ul propriu, http://www.ana.gov.ro, în subpagina ”TRATAMENT”, se poate găsi aplicaţia cu ajutorul căreia dependenţii de droguri, alcool, sunt informaţi la ce cabinete pot apela în cazul în care sunt în căutarea unui tratament. „Furnizorii de servicii se înregistrează, printr-o procedură on-line foarte simplă, în mod gratuit şi voluntar. În acest sens aceştia dispun de suportul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, subunităţi ale Agenţiei Naţionale Antidrog aflate în fiecare reşedinţă de judeţ, la nivelul întregii ţări. Pentru popularizarea acestei aplicaţii de utilitate publică, Agenţia Naţională Antidrog îşi dă acordul pentru ca linkuri către aplicaţie să fie postate pe site-urile instituţiilor care îşi manifestă dorinţa în acest sens, printr-o simplă solicitare scrisă”, au transmis reprezentanţii ANA. În Vrancea, figurează pană în acest moment patru cabinete ce oferă posibilităţi de tratament celor ce sunt dependenţi de droguri sau alcool. Acestea sunt:
 - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea cu declaraţia de misiune “Servicii de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri”
 - Cabinet Individual de psihologie – psihoterapie Elena Viorica Miron din Adjud cu declaraţia de misiune “Acceptare necondiţionată, nonjudecare, sprijin terapeutic, adaptare la cerinţele clientului/cazului”
 - Cabinet Individual de Psihologie Constantin Gogoriţă – Focşani, care pune accent pe “terapie cognitiv comportamentală, autodezvoltare personală, consiliere şi intervenţie în caz de criză”
 - Cabinet individual de psihologie “Tela Mocanu” – Focşani, care  “oferă servicii  de evaluare, psihodiagnostic clinic, servicii de recuperarea prin consiliere psihologică şi psihoterapie pentru copii, tineri, adulţi, varstnici, individual, cupluri şi familii. De asemenea oferim servicii de formare profesională de scurtă durată”. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
troscau, acum 4080 zile, 52 minute
As intreba aeasta agentie ce realizari are, de exemplu in 2012 in Vrancea unde, lucratorii care sunt cazati in sediul prefecturii flutura niste legitimatii si spun ca sunt de la "antidrog", citeste integral
troscau, acum 4080 zile, 52 minute, 54 secunde
As intreba aeasta agentie ce realizari are, de exemplu in 2012 in Vrancea unde, lucratorii care sunt cazati in sediul prefecturii flutura niste legitimatii si spun ca sunt de la "antidrog", citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.