Social

Acces limitat în secţia de terapie intensivă a Spitalului din Focşani

Raluca Manolache
14 feb 2013 2140 vizualizări
Accesul în secţia de terapie intensivă se face pe bază de cartelă. La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani a fost instalat la secţia de terapie intensivă, unde ajung cele mai grave cazuri, un sistem de acces pe bază de cartelă

Aceasta pentru mai multă siguranţă în condiţiile în care majoritatea aparţinătorilor bolnavilor puteau intra în secţie la orice oră. 60 de cadre medicale vor primi cartele de acces. Noul sistem a fost montat şi după ce Ministerul Sănătăţii a decis să schimbe programul de vizită în spitale. Astfel, vizitarea pacienţilor în secţiile/ compartimentele de terapie intensivă  este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinţi, copii, surori/fraţi, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne. Ordinul mai prevede ca secţiile/compartimentele de terapie intensivă au obligaţia de a avea un număr de telefon prin care se asigură informarea familiei de către medicul curant sau medicul de gardă despre starea şi evoluţia pacientului, de care să fie informaţi şi aparţinătorii. Astfel de sisteme ar urma să se monteze şi la intrările din celelalte secţii ale spitalului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.