Social

Aparatura medicală şi medicamentele, cumpărate de Ministerul Sănătăţii

Raluca Manolache
13 feb 2013 1171 vizualizări
Spitalele mai pot organiza licitaţii doar pentru a achiziţiona cantităţile necesare pentru perioada care nu depăşeşte primul semestru al anului 2013

Achiziţii centralizate în Sănătate. O serie de echipamente de imagistică medicală, de radiologie, dar şi medicamente sau materiale sanitare ar putea fi cumpărate din vară, prin licitaţie centralizată, organizată de Ministerul Sănătăţii. Oficialii de la Bucureşti au întocmit şi lista medicamentelor, materialelor sanitare, echipamentelor medicale, echipamentelor de protecţie, a serviciilor, combustibililor şi lubrifianţilor pentru parcul auto pentru care se organizează proceduri de achiziţie centralizate. „Se aprobă Lista medicamentelor, materialelor sanitare, echipamentelor medicale, echipamentelor de protecţie, a serviciilor, combustibililor şi lubrifianţilor pentru parcul auto pentru care se organizează proceduri de achiziţie centralizate la nivel naţional. Pentru produsele şi serviciile prevăzute în Listă, unităţile sanitare publice pot achiziţiona cantităţile necesare pentru perioada care nu depăşeşte primul semestru al anului 2013”, se arată în proiectul de ordin al Ministerului Sănătăţii. Potrivit proiectului de act normativ, ar urma să se organizeze licitaţie la Bucureşti pentru echipamentele de diagnostic sau tratament prin radiaţii ionizante, medicină nucleară, rezonanţă magnetică şi ultrasunete precum computer tomograf, angiograf, echipamentele pentru anestezie şi terapie intensivă, cele cardiovasculare, precum stenturi şi accesorii, defibrilatoarele, simulatoarele implantabile şi accesorii. Sunt luate în calcul şi o serie de medicamente, dar şi achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru echipajele de intervenţie prespitalicească, serviciile de întreţinere aparatură medicală pentru ambulanţe, UPU, terapie, intensivă, servicii de întreţinere aparatură imagistică, servicii de asigurare auto tip CASCO. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.