Social

Eroare de sistem: elevii care au împlinit 18 ani, exluşi de pe lista asiguraţilor!

Raluca Manolache
12 feb 2013 2750 vizualizări
Autorităţile caută o soluţie de caţiva ani pentru ca medicii de familie să le poată asigura asistenţă medicală gratuită elevilor majori

Ai împlinit 18 ani şi nu mai  eşti asigurat la Sănătate. Cel puţin acest lucru îl arată Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, care gestionează lista persoanelor asigurate. Aceasta pentru că SIUI elimină din listă elevii care au împlinit 18 ani chiar dacă aceştia continuă o formă de învăţămant şi, conform legislaţiei, ar trebui să beneficieze de gratuitate. Această problemă îşi caută rezolvare de caţiva ani dar nici pană în acest moment nu s-a găsit o soluţie astfel încat medicii de familie să le poată asigura asistenţă medicală elevilor majori. Aşa se face că Prefectura a solicitat CAS o situaţie cu privire la informaţiile necesare pe care ar trebui să le primească de la licee astfel încat situaţiile de acest gen să fie prevenite. “S-a solicitat de către Instituţia Prefectului o situaţie privind structura bazei de date cuprinzand elevii care au împlinit 18 ani şi care sunt încă înscrişi în sistemul de învăţămant, avand în vedere necesitatea validării calităţii de asigurat pentru elevi în SIUI, informaţiile fiind absolut necesare pentru că în lipsa acestora medicii care au aceşti elevi înscrişi pe listele lor nu le mai pot efectua servicii medicale”, a precizat Mihai Copaci, şeful băncii sanitare. Şi medicii de familie au reclamat de nenumărate ori faptul că elevii majori nu figurează pe lista persoanelor asigurate. Dr. Grigore Hanţă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea, spune că toţi elevii care în împlinit 18 ani sunt scoşi de pe liste automat de SIUI, chiar dacă pană la terminarea studiilor aceştia ar trebui să beneficieze de servicii medicale gratuite. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.