Social

Apel pentru aparatură! Spitalul din Focşani vrea tomograf şi RMN

Raluca Manolache
6 feb 2013 1778 vizualizări
Aceste tipuri de investigaţii sunt făcute acum prin intermediul unei firme private cu care spitalul este în contract

De ce aparatură medicală are nevoie Spitalul din Focşani? La această întrebare se pare că şi-a răspuns Constantin Mandrilă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, care a întocmit o listă cu necesarul aparaturii medicale pentru fiecare secţie. Problema a fost luată în discuţie şi marţi de către membrii Consiliului de Administraţie. Prioritatea zero o reprezintă computerul tomograf, dar şi RMN-ul în condiţiile în care aceste tipuri investigaţii sunt făcute pentru bolnavii internaţi în spital de către o firmă privată cu care unitatea se află în contract şi care îşi are sediul chiar în curtea unităţii. Sunt suportate într-o anumită măsură doar tomografiile, pentru că investigaţiile de tip RMN sunt plătite de către bolnavi. Cele două aparate sunt necesare pentru secţia de neurologie. Pe lista de investiţii se mai află şi un electrocardiograf pentru secţia de infecţioase, ecografe pentru bolnavii internaţi în secţiile de infecţioase, explorări funcţionale, obstetrică-ginecologie, un laparoscop pentru secţia de OG, o linie endoscopie urologică Olympus. Lista este completată de echipamente precum colonoscop, bronhoscop, EKG sau chiar mese de operaţii. Spitalul vrea să schimbe şi anticele mese de operaţie din blocul operator şi ortopedie, mese sudate de-a lungul anilor pentru a putea fi folosite în continuare.

Rămane de văzut cate dintre aceste echipamente medicale vor fi cumpărate de către Spitalul din Focşani în condiţiile în care unitatea nu reuşeşte să scape de datorii şi nici bugetul nu este unul suficient pentru dotări. În această situaţie, Spitalul din Focşani face un apel către unităţile din Centrele Universitare astfel încat echipamentele medicale care nu mai sunt folosite de acestea, pentru că au fost înlocuite cu altele noi, să fie direcţionate către spitalul din Focşani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.