Social

Bărbatul supărat pe fumul vecinului, judecat acum pentru omor

Gabriel Sava
4 feb 2013 1087 vizualizări
Autorul omorului de la Obrejiţa este un recidivist care s-a liberat în 2011 tot după ce a ispăşit pedeapsa pentru o crimă u agresorului l-a ucis în 2001 pe presupusul amant al soţiei sale

De la fumul degajat de o grămadă de frunze şi alte resturi de vegetaţie usactă, un localnic din comuna Obrejiţa a ajuns în mormant iar altul după gratii. Procurorii Parchetului de pe langă Tribunalul Vrancea au finalizat recent materialul penal cu privire la fapta comisă de Constantin Bocu, de 53 de ani, din Obrejia, asupra unui vecin. Conform materialului de urmărire penală, pe 13 noiembrie, Vasilică Grigore a dat foc unei grămezi de resturi vegetale în curte iar fumul a ajuns la locuinţa lui Bocu. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, după cum au apreciat poliţiştii, Constantin Bocu a intrat în locuinţa vecinului său şi i-a cerut în mod imperativ să stingă focul. Nu a durat mult pană cand Bocu s-a întors în curtea vecinului său cu un par şi i-a aplicat acestuia mai multe lovituri în zona capului şi pe spinare. Victima a ajuns iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani, unde a fost diagnosticată cu politraumatism cranio- cerebral şi de umăr, care au reclamat transferul la o clinică de specialitate din Iaşi, la secţia de neurochirurgie. Două zile mai tarziu, Bocu a fost arestat preventiv, măsură care a fost prelungită succesiv, mai ales că dosarul a fost iniţial înregistrat ca tentativă la omor deosebit de grav. Din păcate, Vasilică Grigore nu a supravieţuit loviturilor primite şi a decedat pe 18 noiembrie 2012, procurorii făcand o nouă încadrare penală a faptelor, respectiv din tentativă în omor deosebit de grav şi violare de domiciliu. Constantin Bocu a susţinut că nu ar fi făcut decat să se apere, mai ales că victima sa ar fi fost înarmată cu o furcă cu care ar fi încercat să îl lovească. Martorii nu au confirmat încă varianta agresorului care are la activ o altă crimă, comisă în 2001, cand a ucis un presupus amant al soţiei sale. La nouă ani a fost liberat condiţionat, avand un rest de pedeapsă de executat de şase ani. Cel mai probabil, dacă va fi găsit vinovat, restul de pedeapsă va fi adăugat la pedeapsa pe care o va primi pentru această faptă. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.