Social

Trei ani de S.M.U.R.D în Vrancea

Aurelian Ivan
4 feb 2013 6399 vizualizări
Astăzi se împlinesc trei ani de la operaţionalizarea primelor echipaje S.M.U.R.D. în judeţ

Astăzi se împlinesc trei ani de la operaţionalizarea primelor echipaje S.M.U.R.D. în judeţul Vrancea, în cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi Secţiei de Pompieri Adjud. Numai în luna ianuarie a acestui an, 20 copii şi peste 270 de persoane adulte au fost asistate în urma celor peste 290 de intervenţii ale echipajelor S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”. Actualmente, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare este funcţional la nivelul tuturor subunităţilor de pompieri din judeţ, echipaje S.M.U.R.D. fiind înfiinţate şi în cadrul staţiilor de pompieri Vidra şi Panciu. Cele mai multe intervenţii ale S.M.U.R.D. în 2012 au fost în localităţile Focşani (aproape 1000), în Adjud (400), dar şi în Păuneşti, Homocea, Pufeşti, Rugineşti sau Panciu, unde SMURD-ul a venit de pană la o sută de ori.  În perioada următoare, în dotarea SMURD sunt aşteptate alte trei ambulanţe, achiziţionate prin intermediul Programului Operaţional Regional implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud Est. „La împlinirea a trei ani de la operaţionalizarea primelor echipaje de paramedici în judeţul nostru doresc să îi felicit pe toţi cei care, cu profesionalism şi dăruire, au contribuit la salvarea vieţii oamenilor şi îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate. Aprecierea de care se bucură acest serviciu în rândul cetăţenilor reprezintă un etalon pe care dorim să îl menţinem şi în viitor, în îndeplinirea nobilei misiuni care ne revine” a transmis prin intermediul unui comunicat de presă locotenent colonel Flaviu-Dorel Chiscop, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel i. iancu, acum 4092 zile, 7 ore, 39 minute, 46 secunde
La multi ani! De multe ori se sacrifica pentru noi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.