Social

Dializaţii din Homocea, scoşi din nămeţi de autorităţile locale

Eduard Popescu
4 feb 2013 1190 vizualizări
Autorităţile locale din comuna Homocea s-au mobilizat la sfarşitul lunii ianuarie pentru a-i salva pe bolnavii dependenţi de dializă, care au rămas înzăpeziţi.

Autorităţile şi-au făcut drum prin munţii de zăpadă pentru a ajunge la cei 11 bolnavi. “Transportul acestor persoane de la domiciliu (Costişa, Lespezi - Homocea) la sediul primăriei a fost asigurat de autorităţile locale. În satul Homocea, cat şi pană la DN11A se putea circula, dar DN11A era blocat între intersecţia DC16 (drum comunal) cu DN11A şi podul peste raul Siret. Cu utilajele comunei Homocea am acţionat pe DN11A pentru îndepărtarea unui strat gros de 1,2 – 1,8 m de zăpadă. Acest “dop de zăpadă” a avut circa 50 -60 m din cauza căruia circulaţia mijloacelor auto era blocată pe relaţia Homocea – Adjudul Vechi – Adjud. Odată îndepărtat acest dop de zăpadă cu mijloace auto proprii, cei 11 bolnavi au fost transportaţi de la Primăria Homocea pană la Adjudul Vechi unde erau aşteptaţi de două maşini din cadrul diviziei BGS”, spune primarul Neculai Ionescu, prin intermediul unei informări de presă. Informarea survine după ce autorităţile judeţene au susţinut că preluarea bolnavilor s-a făcut în urma intervenţiei “de la judeţ”. (E. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
antideontologie, acum 4089 zile, 19 ore, 29 minute, 49 secunde
Nu-l mai pupati in cur pe impostorul de Ionescu! Observ ca faceti asta in mod frecvent si, evident, contra unor sume de bani consistente. Ziaristi sunteti voi, ma? De ce nu veniti sa vedeti cum arata citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.