Social

Infracţiunile cu violenţă i-au ţinut ocupaţi pe procurorii focşăneni

Gabriel Sava
3 feb 2013 1141 vizualizări
şapte inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru că au dat cu pumnul şi cu parul

Conform bilanţului pentru anul 2012 privind activitatea procurorilor vranceni, numărul infracţiunilor cu violenţă şi mare violenţă se menţine destul de ridicat. Trendul se menţine şi la început de an. Numai săptămana trecută au fost trimise la instanţă pentru judecată patru dosare în care şapte inculpaţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Trei focşăneni vor da explicaţii judecătorilor pentru că, în august, au agresat două persoane. Silviu Z., de 38 de ani, este acuzat că s-a întalnit la magazin cu un cunoscut şi, după o serie de discuţii în contradictoriu, l-a lovit pe acesta. Ceilalţi doi, Costel Dragu şi Lionia Dragu, mamă şi fiu, de 21 respectiv de 51 de ani din Focşani, sunt acuzaţi că, pe 24 august, au avut un conflict verbal cu o altă femeie pe care cei doi au lovit-o. Victima a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal. Singurul care a recunoscut faptele a fost primul dintre inculpaţi. Şi un pensionar din comuna Tătăranu a fost trimis în judecată pentru că, după o discuţie în contradictoriu cu un cioban din zonă, l-a lovit pe acesta în zona feţei, fracturandu-i mandibula. Agresorul i-a reproşat ciobanului că acesta ar fi păscut oile pe terenul unui consătean iar discuţiile au degenerat. Şi Vasile Marin din Tulnici va da ochii cu judecătorii după ce a pus mana pe un par pentru a rezolva un conflict mai vechi cu un consătean. Cei doi s-au întalnit pe 14 august, s-au şicanat, după care Marin a pus mana pe un par şi i-a aplicat consăteanului său o corecţie care i-a adus victimei 35-40 zile de îngrijiri medicale. Pus în faţa evidenţelor, agresorul a recunoscut comiterea faptei. Ultimul dintre dosarele trimise pe masa magistraţilor priveşte conflictul dintre doi fraţi cu varste onorabile. De la un gard care le desparte proprietăţile, cei doi, care au 67 respectiv 64 de ani s-au luat la bătaie. Fapta a avut loc la Nistoreşti pe 27 august şi ambii s-au ales cu dosare penale, fiind trimişi în judecată atat ca agresor  cat şi ca victimă. După cum au declarat oamenii legii, conflictele pornesc, de cele mai multe ori, de la certuri mai vechi şi sunt accentuate de consumul de alcool şi de anturaj. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.