Social

Screening pentru depistarea copiilor cu probleme psihice

Raluca Manolache
1 feb 2013 1141 vizualizări
Asociaţia de Sănătate Mintală Psihopediatrică “Sfanta Maria” Focşani, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a iniţiat un program prin care se doreşte depistarea elevilor cu risc şi a celor cu probleme de sănătate mintală.

Reprezentanţii proiectului spun că vor fi implicaţi în acest demers şi medicii de familie, care vor avea cel mai important rol în depistarea copiilor cu probleme. “Problema abordată în cadrul parteneriatului a fost legată de faptul că un procent important dintre copii cu varste cuprinse între 3-12 ani prezintă aspecte emoţionale, comportamentale şi cognitive care nu sunt diagnosticate şi, implicit, nu sunt tratate, ceea ce creează riscul apariţiei unor tulburări de sănătate mintală la copiii respectivi, în special atunci cand aceştia vor ajunge la varsta adolescenţei sau chiar mai tarziu. Scopul parteneriatului este reducerea numărului de elevi din Vrancea aflaţi în situaţii de risc de a dezvolta tulburări mintale, care nu sunt diagnosticaţi şi trataţi. Conştientizarea părinţilor ai căror copii manifestă tulburări mintale cu privire la necesitatea intervenţiei”, spune psihologul clinician Ionica Popescu, preşedintele Asociaţiei. Asociaţia de Sănătate Mintală Psihopediatrică “Sfanta Maria” a luat fiinţă anul trecut şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Clinicii Materna din Focşani. În acest moment, Asociaţia are în grijă şase copii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.