Social

Spitalul a cheltuit 10.000 lei cu dializaţii refugiaţi de zăpadă

Raluca Manolache
31 ian 2013 789 vizualizări
Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşan vrea să recupeze banii pe care i-a cheltuit pentru cazarea dializaţilor refugiaţi de zăpadă.

Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului, spune că se va face o adresă către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin care se vor solicita fonduri în contul bolnavilor care au fost internaţi pe perioada avertizărilor de Cod Portocaliu şi Cod Galben de săptămana trecută. Unitatea spitalicească a cheltuit aproape 10.000 lei cu masa, cazarea şi medicaţia dializaţilor internaţi pentru că nu puteau să ajungă acasă din cauza drumurilor înzăpezite. Aproape 100 de bolnavi au beneficiat de serviciile spitalului în baza protocolului de colaborare cu Centrul privat de Dializă, conform căruia bolnavii dependenţi de dializă trebuie să fie evacuaţi din timp şi internaţi în cazul unei atenţionări de ninsori. Aceasta pentru că un bolnav de insuficienţă renală cronică trebuie să stea în jur de 18 ore pe săptămană la aparatul de filtrat sangele pentru a supravieţui. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.