Social

Pacienţii răman internaţi în spitale: nu se mai fac transferuri

Raluca Manolache
25 ian 2013 1590 vizualizări
Vor fi transferaţi doar pacienţii care reprezintă urgenţe medicale majore

Iarna blochează şi transferurile de pacienţi între spitale. După ce zăpada a făcut ravagii în judeţul Vrancea, spitalele au fost înştiinţate să nu mai facă externări şi să sisteze transferurile de pacienţi între spitale. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a înştiinţat ieri toate unităţile spitaliceşti, la cererea Ministerului Sănătăţii, să sisteze transferurile interclinice, dar şi externarea pacienţilor care provin din localităţile „sinistrate” şi nu au cum să ajungă acasă. Vor fi transferaţi doar pacienţii care reprezintă urgenţe medicale majore. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani îi cazează în aceste zile pe bolnavii care fac dializă şi nu pot ajunge acasă pentru că drumurile sunt blocate din cauza căderii masive de zăpadă. 19 pacienţi urmau să rămană internaţi la Spitalul din Focşani pentru că trebuie să ajungă în aceste zile la Centrul de Dializă Focşani pentru tratamentul pe care trebuie să îl urmeze obligatoriu pentru a rămane în viaţă. Pacienţii provin din localităţi precum Voetin, Bogza, Sihlea, Ivănceşti, Călienii Noi, Vidra, Rucăreni, Budeşti, Paltin etc. „Odată cu atenţionarea meteo s-au luat toate măsurile necesare pentru spitalizarea bolnavilor dializaţi. Spitalul le oferă pacienţilor cazare, hrană şi medicaţia necesară”, a spus Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului din Focşani. Pacienţii care au vor dori să plece din spital vor trebui să solicite acest lucru în scris, şi vor pleca acasă pe propria răspundere. Bolnavii dependenţi de dializă au nevoie de filtrarea sangelui de două sau chiar trei ori pe săptămană pentru a rămane în viaţă. Bolnavii au fost internaţi la spital în urma unui protocol încheiat între unitate şi Centrul privat de Dializă deschis de Internaţional Healthcare Systems (IHS). (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Preacuviosul Elefterie, acum 4105 zile, 18 ore, 52 minute, 39 secunde
Ce conteaza trupul?Mintea sa fie limpede si nu tulbure ceea ce in cazul de fata nu prea...
x, acum 4105 zile, 19 ore, 57 minute, 19 secunde
S-a u adunat iar toti nebunii scapati de sub paza si comenteaza.
Ulise Grosu, acum 4105 zile, 20 ore, 2 minute, 25 secunde
@Piscoci Sincer sa fiu, comentariile tale imi inspira mila. Este posibil, ca soarele din Arizona sa-ti fi produs mari probleme, de care nu esti constient.
Piscoci , acum 4106 zile, 4 ore, 59 minute, 27 secunde
Si cu zapacitii, ce facem, ii tinem pe papa si drink?Avem si ingineri.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.