Social

Urgenţele medicale se tratează şi la Spitalul Militar

Raluca Manolache
23 ian 2013 3600 vizualizări
Unitatea a reuşit să atragă mai mulţi medici care să asigure gărzile la compartimentul de primire urgenţe.Spitalul Militar îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi clasificat în categoria III - nivel de competenţă mediu

Urgenţele medicale se tratează şi la Spitalul Militar Focşani. Bolnavii care au probleme de sănătate majore şi reprezintă urgenţe medicale dar nu vor să apeleze la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, se pot adresa şi medicilor din compartimentul de primire urgenţe (CPU) din cadrul Spitalului Militar „Dr. Alexandru Popescu” Focşani. Aceasta după ce unitatea a reuşit să atragă mai mulţi medici care să asigure gărzile la CPU. Nouă medici de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi de la Spitalul Militar se ocupă de sănătatea pacienţilor care ajung în urgenţă. De altfel, asigurarea continuităţii prin linii de gardă a compartimentului era o cerinţă în vederea obţinerii unei categorii superioare în ceea ce priveşte clasificarea spitalului. Este vorba despre categoria III - nivel de competenţă mediu. „Se vor înainta la Direcţia de Sănătate Publică documentele privind îndeplinirea sarcinilor asumate prin planul de conformare în vederea atribuirii gradului III de competenţă potrivit ordinului Ministerului Sănătăţii 323/18.04.2011. La această dată aceste criterii sunt îndeplinite. Avantajele acestei clasificări decurg din sumele care pot fi contractate cu CASA OPSNAJ pe fiecare caz rezolvat, sume care sunt mai mari decat pentru un spital din categoria a IV-a”, a precizat lt.col Sorin Ivan, purtătorul de cuvant al Spitalului Militar.

Mai mulţi medici pentru Spitalul Militar

Spitalul a reuşit să organizeze linii de gardă continuă şi în specialităţile medicină internă, chirurgie generală şi gărzi la domiciliu în specialităţi precum psihiatrie, terapie intensivă, ortopedie-traumatologie, medicină de laborator. S-au mai încheiat şi contracte de prestări servicii cu medici în specialităţile pneumologie, boli infecţioase, oncologie şi nefrologie. Nici la capitolul dotări spitalul nu a rămas neacoperit. Unitatea spitalicească a achiziţionat un aparat de ultimă generaţie pentru investigaţiile radiologice, un aparat care îi expune mult mai puţin pe bolnavi la radiaţii. Acesta urmează să fie pus în funcţiune. Spitalul a fost dotat şi cu o ambulanţă de tip C. Aceasta este pentru moment folosită pentru îndeplinirea misiunilor de bază ale spitalului, să asigure asistenţa medicală în interesul MApN. Aproximativ 80% dintre pacienţii care ajung să se trateze la această unitate sunt civili. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.