Social

S-au împărţit banii pentru spitale! Medicina ambulatorie, mai bine finanţată

Raluca Manolache
16 ian 2013 1253 vizualizări
Cei mai mulţi bani au fost alocaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani

S-au împărţit banii pentru spitale. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a decis cum vor fi repartizate fondurile alocate spitalelor pentru lunile ianuarie şi februarie 2013. Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani primeşte 9,8 milioane lei, Spitalul Municipal Adjud primeşte 1,5 milioane lei, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni a primit 1,1 milioane lei, Spitalul din Panciu primeşte un buget de 703 mii lei, iar Spitalul din Vidra va beneficia de un buget de 430 mii lei. “Sumele contractate constituie o medie lunară a anului precedent privind serviciile medicale realizate şi decontate de către CAS Vrancea. Sumele acoperă plata cheltuielilor salariale, cu creşterile aferente lunii decembrie”, a precizat Mihai Copaci, preşedintele director general al “băncii sanitare”.  De asemenea, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a solicitat o situaţie privind sumele decontate pentru medicii din ambulatoriu. Aceasta pentru că se doreşte creşterea bugetului pe acest tip de servicii medicale. Pentru primele două luni din 2013, “banca sanitară” are la dispoziţie 34 milioane de lei pentru plata serviciilor medicale acordate de furnizori şi 2,2 milioane de lei pentru derularea programelor naţionale de sănătate. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru spitale şi pentru farmaciile care onorează reţete gratuite şi compensate. Decontarea serviciilor către furnizori se va face în baza unor acte adiţionale. Acestea trebuie semnate pană la finele acestei luni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
kim ir sen, acum 4114 zile, 18 ore, 12 minute, 28 secunde
Politica PNL-iștilor nicolaescu și campeanu un fel de COREEA DE NORD ! MUIBINE domnilor demnitari să condiționați medicina privată atata timp cat contribuția este a cetățeanului chiar dacă citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.