Social

Se anunţă epidemie de gripă! În Vrancea continuă vaccinarea gratuită

Raluca Manolache
15 ian 2013 1056 vizualizări
eşi nu a existat nici un caz de gripă, pe mana medicilor ajung tot mai multe persoane răcite sau cu pneumonie

Gripa sezonieră se ţine la distanţă pentru moment de vrancenii cu o imunitate scăzută. Deşi specialiştii Institutului Cantacuzino au atras atenţia că gripa, care face ravagii acum în SUA, nu va ocoli nici ţara noastră, medicii şi spitalele din Vrancea nu au raportat către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) nicio suspiciune de îmbolnăvire cu această afecţiune de sezon. Cu toate acestea, specialiştii de la DSP spun că  respectarea igienei personale rămane cea mai facilă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor, iar persoanele care nu s-au vaccinat împotriva bolii ar trebui să se adreseze medicilor de familie pentru că în judeţ se desfăşoară în continuare campania gratuită de imunizare. În stoc mai sunt 4.036 doze de vaccin antigripal. Dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP, spune că populaţia ar trebui să evite deplasările în spaţii deschise, expunerea la frig şi să se ferească de aglomeraţii, să consume fructe şi legume proaspete. Persoanele bolnave trebuie să evite aglomeraţiile pentru că în acest mod se reduce riscul de a contamina şi alte persoane, iar cele care prezintă primele semne de boală trebuie să ia legătura cu medicul de familie. Principalele simptome sunt febră de 39-40 grade Celsius, tuse, gat uscat, dureri musculare şi de cap, frisoane, stare accentuată de oboseală. Complicaţiile gripei pot conduce şi la decese. Deşi nu a existat niciun caz de gripă, pe mana medicilor ajung tot mai multe persoane răcite sau cu pneumonie. Statisticile realizate de DSP arată că în ultima săptămană 713 persoane au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute. În spital au fost internaţi doar 23 dintre bolnavi. De asemenea, alte 266 de persoane au aflat că suferă de pneumonie, iar 71 dintre acestea au trebuit să se interneze în spital. Cei mai afectaţi de temperaturile scăzute au fost copiii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.